Rovanperän uhkaaja tunnustaa karun faktan: ”Tarvitsemme ongelmia tai huonoa onnea Kallelle”

Elfyn Evans ei ole lyönyt hanskojaan tiskiin rallin MM-sarjan mestaruuskamppailussa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evansin tilanne ei ole helppo. Toyota-kuljettaja on 31 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta tallitoveristaan Kalle Rovanperästä, kun kaksi osakilpailua on ajamatta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Evansin on otettava Rovanperää enemmän pisteitä ensi viikolla ajettavasta Keski-Euroopan MM-rallista, jotta ratkaisu siirtyisi kauden päätöskisaan Japaniin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Muussa tapauksessa Rovanperä kruunataan mestariksi jo ennen reissua Kaukoitään.

– Taisto ei ole vielä ohi, vaikkakin kärjessä olevaan Kalleen on melko iso ero. Mitä vain voi tapahtua. Tiedämme, miten nopeasti asiat voivat muuttua tässä lajissa, Evans huomauttaa.

Evans tunnustaa myös karun faktan: hän tarvitsee niin sanotusti apua suomalaismestarilta.

– Yritämme tietenkin kaikkemme, sillä tarvitsemme kaksi vahvaa rallia. Emme koskaan toivo huonoa onnea kenellekään, mutta realistisesti ajateltuna tarvitsemme jonkinlaisia ongelmia tai huonoa onnea Kallelle, jotta pääsemme kunnolla mukaan taistoon, walesilainen myöntää.

– Yritämme antaa hänelle painetta. Katsotaan, mitä sitten tapahtuu.

Evans oli viimeksi vastaavassa tilanteessa kaksi vuotta sitten, jolloin hän kamppaili tittelistä niin ikään tallikaveriaan, Sebastien Ogieria, vastaan. Evans taipui tuolloin mestaruustaistossa ranskalaiselle kuten oli taipunut myös vuotta aiemmin.

Tänä vuonna Evans nousi tosissaan taistelemaan mestaruudesta elokuisessa Suomen MM-rallissa, jossa hän otti voiton. Rovanperä jäi puolestaan pisteittä kotikisassaan ulosajon vuoksi.

– Myös kaksi vuotta sitten lähdimme isolta takamatkalta Suomen MM-ralliin, mutta tilanne tasoittui seuraavissa kisoissa. Tilanne on nyt tietyllä tavalla samanlainen, mutta toisaalta kaksi vuotta sitten kausi ei päättynyt meiltä hyvin, Evans hymähtää.

– Jatkamme joka tapauksessa yrittämistä. Tiedämme, että tilanne voi pyörähtää päälaelleen yhdestä lipsahduksesta – kumpaan tahansa suuntaan. Meidän pitää vain ajatella positiivisesti ja tehdä parhaamme.

Lue myös nämä