Sebastien Ogier paljasti suunnitelmansa

Sebastien Ogier palaa ensi viikolla Toyotan Rally1-kilpuriin uudessa Keski-Euroopan MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikäli kaikki menee Ogierin haluamalla tavalla, hänet nähdään Toyotan ratissa myös kaudella 2024. Talli ei ole vielä vahvistanut Ogierin sopimusta sen paremmin kuin kenenkään muun kuljettajan kontrahtia ensi vuodelle.

Urallaan kahdeksan mestaruutta voittanut Ogier on ajanut pian kaksi vuotta valikoiduissa MM-ralleissa. Vauhtia ranskalaisen reservistä löytyy edelleen, sillä tällä kaudella hän on ottanut kolme osakilpailuvoittoa.

Viime vuonna Ogier kilpaili rallin lisäksi myös radalla, mutta tänä vuonna hän on voinut keskittyä vain ralliin.

– Olen tyytyväinen elämäni balanssiin tällä hetkellä. Olen tietenkin iloinen, että minulla on tilaisuus ajaa ja kilpailla loistavalla autolla, Ogier myöntää.

– Kotona voi tylsistyä nopeasti, mutta minulle kotona perheen kanssa vietetty aika on erittäin arvokasta ja tärkeää. Sen vuoksi olen onnellinen tästä tilanteesta.

Ogier yhdistettiin kesällä huhuissa Hyundain WRC-tehdastiimiin, mutta Ogier lyttäsi spekulaatiot myöhemmin. Toyota on hänelle ainoa vaihtoehto tällä hetkellä.

– Jos voin jatkaa samalla tavalla, olisin tyytyväinen. Se on suunnitelmana, Ogier linjaa.

Myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on kertonut aiemmin, että Suomessa päämajaansa pitävä tiimi haluaa pitää kiinni ranskalaiskonkarista, vaikka tämä ei halua ajaa kokonaista kautta.

– Mielestäni tämä on hyvä tilanne sekä tallille että minulle. Pystyn edelleen tuomaan hyviä tuloksia ja minulla on hauskaa ajaessani niitä. En näe mitään syitä, miksen jatkaisi tällä tavalla, multimestari alleviivaa.

MM-sarjassa debyyttinsä tekevä Keski-Euroopan MM-ralli järjestetään ensi viikolla. Kilpailussa ajetaan asvalttierikoiskokeita Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa.

Lue myös nämä