WRC-rallitähdeltä raju ratkaisu – sulki suunsa taustoista: ”En olisi halunnut tehdä tätä”

Pierre-Louis Loubet starttaa uuden kartanlukijan kanssa ensi viikolla ajettavaan Keski-Euroopan MM-ralliin.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet ilmoitti yllättäen viime viikolla, että hän on lopettaa yhteistyön kokeneen belgialaiskartturin Nicolas Gilsoulin kanssa. Gilsoul ehti lukea Loubet’lle nuotteja 12 rallissa.

Thierry Neuvillen luottomiehenä tunnetuksi tullut Gilsoul kertoi, että Loubet’n ratkaisu tuli hänellekin yllätyksenä. Tiettävästi Loubet oli syyttänyt Gilsoulia virheestä Chilen MM-rallin ulosajon yhteydessä, mutta kartturi ei ollut omasta mielestään tehnyt mitään väärin.

Lue myös: Tylyt potkut saanut kartturi latasi rajua tekstiä – Ogierin entinen kartturi nousemassa tyrineen rallitähden rinnalle

Nyt Loubet on puhunut aiheesta Dirtfish-sivustolle. M-Sport Fordin ranskalaiskuljettaja ei tosin avannut päätöksensä taustoja.

– En olisi halunnut tätä (vaihtaa kartanlukijaa), mutta näin tässä kävi, ja nyt meidän piti tehdä tämä, Loubet pyöritteli.

– Tämä on ollut vaikeaa minulle. Ajoin hyvän kauden vuonna 2022. Kartturin vaihtaminen ei ole koskaan helppoa, eikä sitä haluaisi tehdä. Se luo kuljettajalle epävakautta, mutta minulle oli mahdotonta jatkaa tällä tavalla.

Viime kaudella Loubet väläytteli paikoin hyvää vauhtia silloisen kartturinsa Vincent Landais’n kanssa. Tämä vuosi on sen sijaan ollut umpisurkea korsikalaiselle. Hän on kokenut keskeytyksen peräti kuudessa MM-rallissa.

Landais toimii nykyään Sebastien Ogierin nuotinlukijana. Loubet jatkaa puolestaan kauttaan Benjamin Veillas’n kanssa, joka istui viime vuonna Ogierin rinnalla viidessä MM-rallissa.

Loubet ja Veillas pääsivät harjoittelemaan yhteistyötä alkuviikosta M-Sportin testeissä Tshekissä.

– Meillä on nyt ensimmäinen ralli Benjaminin kanssa, joten yritän rakentaa luottamusta ja ajaa normaalin rallin.

Rallin MM-sarjassa ensimmäistä kertaa ajettavaan Keski-Euroopan MM-ralliin Loubet ei ole asettanut mitään tulostavoitteita.

– Reitti on uusi, takana on vaikea kausi ja nyt minulla on uusi kartanlukija, joten yritän vain suoriutua hyvin rallista. Nyt ei ole aika puhua sijoituksista.

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan 26.-29. lokakuuta.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä