Quantcast

Riku Tahkolla ylimääräistä ohjelmaa Tunturirallissa – ”Tällaista voi sattua”

Riku Tahko joutui tyytymään jämäpisteisiin SM-kauden avanneessa Arctic Lapland -rallissa.
Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Tahko oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen Tunturirallissa kuudentena, mutta lauantain avauspätkä tarjosi yllätyksen Tahkolle. Hyundai haukkasi hankeen lähes 45-kilometrisellä Ahmavaaran pätkällä, ja aikaa valui ratkaisevasti hukkaan.

– Mun mielestä olimme aamusta ihan hyvin hereillä, mutta pienellä tiellä rytkyosuudella tosi hitaassa oikealle kääntyvässä mutkassa perä meni penkan puolelle ja imaisi keulan mukaansa. Auto jäi puoliksi penkan puolelle jumiin. Onneksi katsojat auttoivat meidät lumitöiden päätteeksi liikkeelle, Tahko kertasi tiedotteessaan.

Tahko jäi kärkiajasta reilut kahdeksan minuuttia ja putosi kilpailussa sijalle 29. Tahko ajoi maaliin lopulta yleiskilpailun 17. sijalla ja sijoittui SM1-luokassa 13:nneksi, mistä hän sai kaksi pistettä SM-sarjaan.

– Suurin lataus poistui ulosajon myötä, mutta haluttiin jatkaa ja kokeiltiin autossa erilaisia uusia juttuja. Ei sentään nollakisaa tullut. Kaksi pistettä voi olla tärkeitä kauden lopussa, Tahko sanoi.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Virhe harmittaa, mutta kun kärkeä yrittää saada kiinni, tällaista voi sattua. Fiilis on kuitenkin hyvä, kun vauhti on parantunut ja auto on kunnossa.

Rallin SM-sarja jatkuu helmikuun alussa Riihimäellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat