Quantcast

Kalle Rovanperä sanoi ääneen sen, mitä useat vielä epäilevät

Kalle Rovanperä on asettanut riman korkealle rallin MM-kaudella 2022.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä käynnistyy kolmas vuosi Toyotan tehdastiimissä, kun kausi pärähtää torstaina käyntiin Monte Carlon osakilpailulla. Pelin henki muuttuu hieman, sillä MM-sarjan pääluokassa ajetaan jatkossa hybridiyksiköillä varustetuilla Rally1-autoilla.

Rovanperä, 21, otti viime vuonna ensimmäiset voittonsa rallin MM-sarjassa – Virossa ja Kreikassa – ja lisäksi hän nousi palkintokorokkeelle Rovaniemen ja Belgian osakilpailuissa. Suomalaistähti sijoittui MM-sarjan loppupisteissä neljänneksi.

– Autoihin on tehty nyt isoja muutoksia ja ajaminen on erilaista kuljettajalle. On hienoa aloittaa kausi vieläkin tasaisemmista lähtökohdista, Rovanperä kertoo.

Rovanperän edelliskauteen mahtui myös heikompia hetkiä. Kevään ja alkukesän aikana hänelle tuli keskeytys peräti neljässä perättäisessä rallissa, minkä vuoksi hän jäi palkintosijojen ulkopuolelle lopullisessa pistetaulukossa.

Useiden mielestä Rovanperä tarvitsee vielä enemmän kokemusta ralleista, jotta hän voisi taistella MM-tittelistä. Rovanperä ei kuitenkaan säästele omissa tavoitteissaan ja sanoo ääneen sen, mitä monet vielä epäilevät.

– Haluan jatkaa sitä, minkä aloitin viime vuonna. Haluamme olla ralleissa palkintosijakamppailuissa ja voittotaistoissa. Ja tietenkin haluamme olla mukana myös mestaruuskamppailussa tänä vuonna.

Viime kausi oli Toyotan näytöstä. Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia ajoivat mestaruuteen, ja lisäksi Toyota löi Hyundain valmistajien tittelikamppailussa.

Nyt Ogier ei enää puolusta mestaruuttaan, sillä ranskalainen ajaa vain valikoituja kisoja Toyotalla. Tallin uuden hybridikilpurin todellinen iskukyky paljastuu Monte Carlossa.

– Autoissa on paljon asioita hallittavana ilman hybridiyksikköäkin, mutta nyt niissä on vielä hybridiyksikkö ja niistä tuleva voima hallittavana. Jotkut kuljettajat hallitsevat tämän varmasti paremmin kuin toiset. Sekin tekee tästä mielenkiintoista, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström sanoo.

Nähtäväksi jää, miten auton muutokset sopivat Rovanperälle.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397218″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat