Quantcast

Rallin SM2-luokan mestaruudesta kova kamppailu – ”Siirrän paineet maakunnan omalle miehelle”

Jaro Kinnunen
Jaro Kinnunen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan päätöskilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. Kaksipäiväisessä Pohjanmaa-rallissa on vielä jaossa kolmen luokan mestaruudet.

Jaro Kinnunen nousi edellisen osakilpailun voitollaan yhdeksi SM2-luokan mestarisuosikiksi, mutta helsinkiläinen sysää paineet suosiolla muille.

Useammalla kuskilla on saumat luokan SM-titteliin, mutta kultakamppailussa vahvimmilla ovat Kinnunen ja vankan kokemuksen omaava Ville Hautamäki.

Lue myös: Rallin SM-sarja saa huikean päätöksen – ”Ei tule olemaan helppoa”

Tämä Mitsubishi-kaksikko pystyy varmistamaan mestaruuden päätöskisassa voitolla. Muita luokan haastajia vastaan Kinnuselle riittää kakkossijakin sarjavoittoon.

– Mitaleiden kohtalo on vielä täysin auki, kun kärkikolmikko on kolmen pisteen sisällä. Ei taida ihan lähivuosina näin tasaista sarjataulukkoa ollut missään luokassa, Jaro Kinnunen arvioi.

– Siirrän suosikin paineet maakunnan omalle miehelle Ville Hautamäelle. Tiestön tuntemuksessa ja kokemuksessa meidän autokunta ei pärjää, vaikka kartturini Tuukka Shemeikka onkin Lapualta kotoisin.

Kilpailijat nuotittavat rallin erikoiskokeet perjantaina, minkä jälkeen illan pimeydessä ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on vielä kuusi erikoiskoetta.

– Kaiken täytyy onnistua täydellisesti, että voittoon asti ylletään. Meidän tiimi on valmiina kovaan kamppailuun. Voitto ja sitä kautta mestaruus ovat toki tavoitteena, Kinnunen vahvistaa.

Katso alta Pohjanmaa-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350639″ ap mute]

Video: Ralli SM/AKK

Lue myös: Rallicross-ässä Jere Kalliokoski huippukalustolla SM-ralliin – kenraaliharjoitus päättyi ulosajoon

Lue myös: Emil Lindholm tavoittelee himoitsemaansa – ”Tähän yhteen ralliin kulminoituu koko kausi”

Lue myös: Hallitseva rallimestari psyykkaa kilpakumppaniaan – ”Kovemmat paineet, kun hänellä ei ole mestaruutta ja itselläni on pari”

Lue myös: Konkarikuljettaja Juha Salolla kova tavoite SM-rallikauden päätöksessä – ”Nyt ei tehdä enää sama virhettä”

Lue myös nämä

  • Uusimmat