Quantcast

Emil Lindholm tavoittelee himoitsemaansa – ”Tähän yhteen ralliin kulminoituu koko kausi”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen metsästävät tulevana viikonloppuna uransa ensimmäistä rallin SM1-luokan Suomen mestaruutta. TGS Worldwiden Skodalla ajava kaksikko starttaa mestaruuden ratkaisevaan Pohjanmaa-ralliin yhteispisteiden kärkipaikalta.

Lindholmilla on takanaan yhden päivän mittainen testi, jossa hän palautteli mieleensä lähinnä pimeällä ajoa. Seinäjoen ympäristössä järjestettävän rallin ensimmäinen päivä ja sen kolme erikoiskoetta ajetaan kokonaisuudessaan syysillan pimeydessä.

– Hyvillä mielin lähdemme mestaruudesta ajamaan. Tähän yhteen ralliin kulminoituu koko kausi. Ja pääsemme vihdoin ja viimein ajamaan konkreettisesti siitä tavoitteesta, jonka kauden alussa asetimme, Lindholm sanoo.

– Pimeällä ajamista on hyvä treenata vähän ennakkoon, että silmä tottuu lisävaloilla ajamiseen. Löytyy jarrutuspaikat paremmin. Ja juuri jarrutuspaikkojen kanssa onnistuminen on yksi tulevan kisan isoimmista haasteista. Automme on hyvässä iskussa.

Lue myös: Rallin SM-sarja saa huikean päätöksen – ”Ei tule olemaan helppoa”

Lindholm povaa rallin voitosta tiukkaa vääntöä loppuun asti.

– Luulen, että meillä on saumat vaikka mihin, kun vain teemme parhaamme ja tarkat nuotit, jotka ratkaisevat paljon erityisesti pimeässä ajettaessa. Ihan luottavaisin mielin matkaan lähdetään, Lindholm toteaa.

Katso alta Pohjanmaa-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350639″ ap mute]

Video: Ralli SM/AKK

Lindholm ajaa mestaruudesta luokan hallitsevaa mestaria Teemu Asunmaata vastaan, joka saa päättää SM-kautensa kotikilpailulla.

– Jokainen meistä asuu jossain päin Suomea. Ei se vaikuta valmistautumiseemme. Viime vuonna olimme samassa kisassa hyvässä vauhdissa. Kärsimme tuolloin pienistä ongelmista, mutta vauhtimme oli hyvällä tasolla. Tulevan rallireitin profiili on ihan ok, Lindholm kertoo.

Mestaruuden suhteen pelin henki on se, että se, kumpi voittaa päätösrallin yleiskilpailun, on varma mestari. Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet.

– Mikäli Teemu ei voita, niin meille riittää kolmaskin sija mestaruuteen. Mutta turha näitä on etukäteen laskea. Voitosta lähdemme taistelemaan, Lindholm muistuttaa.

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana, jolloin ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on kaikkiaan kuusi erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat