Quantcast

Hallitseva rallimestari psyykkaa kilpakumppaniaan – ”Kovemmat paineet, kun hänellä ei ole mestaruutta ja itselläni on pari”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM1-luokan mestaruustaistelu huipentuu viikonloppuna Seinäjoella ajettavaan Pohjanmaa-ralliin. Teemu Asunmaa tavoittelee kolmatta mestaruuttaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa, mutta alavutelaisen pitää pystyä lyömään kovin kilpakumppaninsa Emil Lindholm.

Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo lähtevät pistetaulukon toiselta sijalta SM-kauden päätösosakilpailuun. Pohjanmaa-rallissa jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet, ja kun kauden neljä parasta pistesaldoa ynnätään loppupisteisiin, on taistelu mestaruudesta kahden kauppaa.

TGS Worldwide -tiimissä Skoda Fabia Rally2 Evoa ohjastava Asunmaa starttaa kisaan motivoituneena ja perinpohjaisesti valmistautuneena.

– Maanantaina ajoimme noin sata kilometriä testiä Ylistarossa ja tiistaina ”kotitiellä” parinkymmenen kilometrin varmistelulenkin, jotta asiat toimivat toisenlaisellakin tiellä. Ainakin kalusto on mieleinen, renkaat tuntuvat toimivan hyvin ja kaikki on näiltä osin valmiina, Asunmaa taustoittaa.

Lue myös: Rallin SM-sarja saa huikean päätöksen – ”Ei tule olemaan helppoa”

Lue myös: Emil Lindholm tavoittelee himoitsemaansa – ”Tähän yhteen ralliin kulminoituu koko kausi”

Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana, jolloin ajetaan kolme erikoiskoetta pimeässä.

– Täällä on syksyllä hyvin pimeää, kun mikään ei heijasta valoa. Pimeän saapuessa tien lämpötila laskee alemmas ja tien pinta muuttuu kosteammaksi. Toisinaan kosteus voi liukastaa tietä, mutta toisaalta myös sitoa irtosoraa ja parantaa pitoa. Sumukaan ei ole pois luettu. Tämänhetkisen tiedon mukaan voi sataa, joten siihen pitää varautua, Asunmaa tuumaa.

Katso alta Pohjanmaa-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350639″ ap mute]

Video: Ralli SM/AKK

Emil Lindholm johtaa SM1-luokkaa seitsemän pisteen erolla Asunmaahan ennen viikonlopun koitosta. Asunmaa psyykkaa hieman kilpakumppaniaan ennen ratkaisukisaa.

– Kyllä Emilillä on kovemmat paineet, kun hänellä ei vielä mestaruutta ole ja itselläni on jo pari takataskussa, Asunmaa naurahtaa.

– Hän on nyt lähempänä kuin koskaan. Tänä kautena on ollut todella tiukkaa vääntöä, eikä tilanne ole helppo kenellekään. Kaikki varmasti miettivät tätä kilpailua enemmän kuin kauden muita kilpailuja.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

Pohjanmaa-ralli on Alavudella asuvalle Asunmaalle kotikilpailu SM-sarjassa. Viime vuonna hän ajoi kisassa SM1-luokan voittoon.

– Onhan se selvää, että tämä kilpailu on poikkeava. Olemme niin sanotusti kotikulmilla, ja reitin varrella on paljon tuttuja sekä yhteistyökumppaneita. Minulta odotetaan täällä paljon, eli kyllä paineita on enemmän verrattuna keskellä kautta ajettaviin kilpailuihin.

– Täällä onnistumalla voitamme mestaruuden, ja muussa tapauksessa tuloksena on hopea, eli tilanne on selkeä, Asunmaa pohtii.

Pohjanmaa-rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja noin 104 EK-kilometriä. SM1-luokkaan on ilmoittautunut 13 autokuntaa, joista kymmenen on R5-autoja. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 20.04.

Lue myös: Konkarikuljettaja Juha Salolla kova tavoite SM-rallikauden päätöksessä – ”Nyt ei tehdä enää sama virhettä”

Lue myös nämä

  • Uusimmat