Quantcast

Mikko Heikkilä mitalinkiilto silmissä SM-ralliin – ”Muutama kova ukko on pidettävä takana”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Loudlife Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden viides ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. SM1-luokan pistetaulukossa kolmantena oleva Mikko Heikkilä lähtee Pohjanmaalle mielessään vain yksi tavoite, SM1-luokan pronssimitali.

Koronapandemian vuoksi viiden osakilpailun mittaiseksi lyhentynyt rallin SM-sarjan kausi 2020 päättyy perjantai-iltana käynnistyvään Pohjanmaa-ralliin.

– Ihan mahtavaa päästä taas kisaamaan, meillä on nyt kesäkaudelta muutamat hyvät kisat alla ja tunnelma on luottavainen ennen kauden viimeistä kisaa, Heikkilä sanoo.

Lue myös: Rallin SM-sarja saa huikean päätöksen – ”Ei tule olemaan helppoa”

Heikkilä sijoittui syyskuun alkupuolella ajetussa Kouvolan SM-rallissa kolmanneksi. Kaksi viikkoa sitten hän ajoi yleiskilpailun voittoon Länsirannikon Rallissa.

– Ne kilpailut palvelivat hyvin kauden päätöstä varten ja pääsihän sitä myös testaamaan todella liukkaissa olosuhteissa ajamista, kun Länsirannikon Rallissa satoi aivan kaatamalla.

Heikkilä ajoi torstaina Pohjanmaa-rallin valmistavan testin ja jatkoi testaamista iltaan saakka saadakseen tuntumaa lisävaloilla ajamiseen.

– Se ei mielestäni ole mitenkään ylivoimaisen vaikeaa, kun nykyvalot alkavat olla jo todella tehokkaita. Toki erona kauden aikaisempiin pimeällä ajettuihin kisoihin on se, että ne ajettiin lumella, joka valaisi tietä enemmän.

Katso alta Pohjanmaa-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350639″ ap mute]

Video: Ralli SM/AKK

SM1-luokan pronssisijasta on luvassa kova kamppailu Seinäjoen ympäristön sorateillä. Heikkilä jakaa kolmostilaa Juuso Metsälän kanssa, ja Esa Ruotsalainen on vain pisteen päässä kaksikosta. Pistetaulukossa seitsemäntenä majaileva Juha Salokin on vain kymmenen pisteen päässä SM-pronssista. Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa ratkovat keskenään luokan mestaruuden.

– Pronssi on tarjolla ja sitä lähdetään hakemaan. Antaa Emilin ja Teemun kilpailla keskenään kirkkaimmista mitaleista ja keskitytään itse pelkästään pronssimitalin kotiin tuomiseen. Muutama kova ukko on pidettävä takana, mutta uskon vakaasti siihen, että pystymme ”normipäivänä” pitämään luokan loput kilpakumppanit takana, Heikkilä luottaa.

Lue myös: Rallicross-ässä Jere Kalliokoski huippukalustolla SM-ralliin – kenraaliharjoitus päättyi ulosajoon

Lue myös: Emil Lindholm tavoittelee himoitsemaansa – ”Tähän yhteen ralliin kulminoituu koko kausi”

Lue myös: Hallitseva rallimestari psyykkaa kilpakumppaniaan – ”Kovemmat paineet, kun hänellä ei ole mestaruutta ja itselläni on pari”

Lue myös: Konkarikuljettaja Juha Salolla kova tavoite SM-rallikauden päätöksessä – ”Nyt ei tehdä enää sama virhettä”

Lue myös nämä

  • Uusimmat