Quantcast

Konkarikuljettaja Juha Salolla kova tavoite SM-rallikauden päätöksessä – ”Nyt ei tehdä enää sama virhettä”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden finaaliosakilpailu ajetaan viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Seinäjoella ja sen ympäristökuntien alueilla. Konkarikuljettaja Juha Salo lähtee saalistamaan SM-pronssia Pohjanmaa-rallista.

Salo on SM1-luokan pistetaulukossa vasta seitsemäntenä, mutta kolmospaikkaan on matkaa vain kymmenen pistettä. Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet, joten takaa-ajon onnistuminen on mahdollista.

Katso rallin SM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Meillä oli hyvät viimeistelytestit viime sunnuntaina, joten kaikki on valmista tulevaan. Viikolla ajan vielä pimeässä jonkin verran, jotta silmä tottuu lisävaloilla ajamiseen.

– Maksimaaliseen huippusuoritukseen tähdätään ja pronssista taistellaan. Mitalin voittaminen ei ole täysin omissa käsissä, mutta sen edestä taistellaan loppuun asti, Salo lupaa.

Lue myös: Rallin SM-sarja saa huikean päätöksen – ”Ei tule olemaan helppoa”

Salo ja kartanlukija Mikko Markkula starttaavat rallireitille lähtönumerolla 6.

– Se on hyvä paikka ajaa, kun tien pinnassa on jo muutamat jäljet.  Auto on hyvässä iskussa ja renkaat kohdillaan. Eka ilta ajetaan pimeässä, mutta se on kaikille sama juttu. Vedetään se mikä osataan ja otetaan hyvä tulos. Risteysajo ratkaisee paljon, joten jarrumerkit on oltava kohdallaan, Salo muistuttaa.

Katso alta Pohjanmaa-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350639″ ap mute]

Video: Ralli SM/AKK

Salolla on hyviä ja huonoja muistoja Etelä-Pohjanmaalta. Yksi huono muisto on kesäkuulta 2011, kun Salon ajama Mitsubishi tuhoutui rallin kolmannen pätkän maalissa tulipalossa käyttökelvottomaksi.

– Vuosien mittaan Etelä-Pohjanmaalta on kertynyt enemmän hyviä kuin huonoja suorituksia. Esimerkiksi viime vuonna olimme Pohjanmaa-rallissa hyvässä vauhdissa. Yritetään kokeilla mennä niin kovaa kuin osataan. Sarjan edellisessä kisassa Kouvolassa tuli nukuttua alkupään pätkät ja ajettua liian varovasti. Se oli normaalia pitkän ajotauon jälkeen, mutta nyt ei tehdä enää samaa virhettä, Salo lupaa.

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana, jolloin ajetaan kolme erikoiskoetta syysillan pimeydessä. Lauantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Lue myös: Emil Lindholm tavoittelee himoitsemaansa – ”Tähän yhteen ralliin kulminoituu koko kausi”

Lue myös nämä

  • Uusimmat