Quantcast

Rallin MM-sarjan moderni klassikko sai pitkän jatkopaperin

Italiaan kuuluvalla Sardinian saarella ajetaan rallin MM-sarjan osakilpailu myös tulevina vuosina.
Ott Tänak
Ott Tänak voitti Sardinian MM-rallin kesällä 2022. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteri vahvistettiin perjantaina, ja listalta löytyi myös Sardinian sorakisa tutulta paikaltaan kesäkuun alusta. Italian autoliitto ilmoitti samalla, että se on päässyt uuteen sopimukseen rallin MM-sarjan promootioyhtiön kanssa.

Uusi kolmivuotinen kontrahti takaa sen, että Välimeren saarella ajettava kilpailu pysyy MM-sarjan ohjelmassa kauteen 2025 saakka.

Ensi kesänä Sardiniassa ajetaan juhlakilpailu, sillä ralli järjestetään 20. kerran. Kilpailu pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004, mistä lähtien se on kuulunut myös MM-sarjaan. Ainoastaan vuonna 2010 Sardinian ralli ei ollut mukana MM-kalenterissa – tuolloin se oli IRC-sarjan osakilpailu.

MM-sarjan modernin klassikkokilpailun erikoiskokeita on ajettu perinteisesti saaren pohjoisosassa Algheron ja Olbian rannikkokaupunkien välillä. Ensi kesänä kilpailun keskuspaikkana toimii Olbia, joka sijaitsee saaren itärannikolla.

Suomalaiskuljettajista Marcus Grönholm, Jari-Matti Latvala ja Mikko Hirvonen ovat onnistuneet valloittamaan Sardinian MM-rallin. Juho Hänninen voitti puolestaan Sardinian IRC-kisan vuonna 2010.

Sardinian MM-ralli ajetaan ensi vuonna 1.-4. kesäkuuta. MM-kausi käynnistyy tammikuun puolivälin jälkeen Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös: Tulihan se sieltä! Rallin MM-sarjan kalenteri julki – kohuttu kisa jäi rannalle

Katso alta MM-kauden 2022 päättäneen Japanin rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat