Saudi-Arabian MM-ralli vain ajan kysymys – ”Kaikilla on intohimoa saada ralli maahamme”

Rallin MM-sarjan kauden 2023 kalenteri julkistettiin vihdoin perjantaina.
Dakar-rallia on jo ajettu Saudi-Arabiassa. Kuva: Dakar.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alustavien tietojen mukaan rallivuoden oli määrä päättyä joulukuussa Saudi-Arabiaan, mutta Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promootioyhtiö eivät lopulta ottaneet uutta osakilpailua mukaan.

Saudi-Arabian moottoriliiton toimitusjohtaja Martin Whitaker kuitenkin sanoo, että MM-rallia tavoitellaan tosissaan myös tulevina vuosina. Whitakerin mukaan vuodeksi 2023 Saudi-Arabiaan puuhataan kandidaattirallia ja mukaan varsinaiseen WRC-kalenteriin pyritään kaudelle 2024.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Saudi-Arabialla olisi kovaa intoa MM-rallin järjestämiseen. Meillä on täällä rikas perintö rallin suhteen, kuten myös Dakarissa, Extreme E:ssä ja aavikkorallien MM-sarjassa, Whitaker sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Olemme samaan aikaan hyvin tietoisia FIA:n vaatimuksista uusien MM-rallien suhteen. Niitä vaatimuksia aiomme myös seurata ja toteuttaa. Toivon mukaan kova työmme tuo MM-rallin kuningaskuntaamme vuonna 2024.

WRC-karavaani on viimeksi piipahtanut Lähi-idässä vuonna 2011, kun pisteistä ajettiin Jordaniassa.

– Saudi-Arabiassa on 37 miljoonaa ihmistä. Olemme tavanneet paljon kansalaisia, joilla kaikilla on intohimona saada ralli maahamme. Haluaisimme kovasti esitellä tämän upean maan maailmalle. Pääsimme hiljattain tapaamaan sekä FIA:n että promoottorin edustajia, ja he olivat ilahtuneita siitä, mitä he näkivät, Whitaker kertoo.

Saudi-Arabian MM-ralliin kaavaillaan vaihtelevaa reittiä.

– Pätkien suhteen meillä on kolme erillistä päivää. Ne tarjoavat uniikkeja ja haastavia olosuhteita. Myös muun infrastruktuurin osalta meillä on aika mielenkiintoisia ideoita hihassamme, Whitaker summaa.

– WRC on globaali sarja ja jos saisimme mahdollisuuden järjestää Lähi-idän tapahtuman, olisimme siitä hyvin ylpeitä.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat