Quantcast

Tulihan se sieltä! Rallin MM-sarjan kalenteri julki – kohuttu kisa jäi rannalle

Rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenterista käytiin pitkään vääntöä, mutta viimein perjantaina kisaohjelmalle saatiin vahvistus.
Thierry Neuville
Kausi 2023 käynnistyy ikonisella Monte Carlon MM-rallilla. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaudella 2023 on tarkoitus ajaa kaikkiaan 13 osakilpailua. Kausi pyörähtää käyntiin tammikuussa perinteikkäällä Monte Carlon MM-rallilla ja päättyy marraskuussa tämän vuoden tavoin Japaniin.

Alustavien tietojen mukaan Saudi-Arabian piti olla kauden 14. osakilpailu joulukuussa, mutta kisa vedettiin pois kalenterista. Maan ihmisoikeusasiat ovat olleet tapetilla samalla tavalla kuin jalkapallon MM-turnausta parhaillaan isännöivän Qatarin epäkohdat. Ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian puhkeamisen MM-sarja kuitenkin palaa Latinalaiseen Amerikkaan.

– Me todella halusimme palauttaa kalenterin siihen uskoon, mitä se oli ennen Covidia. Nyt meillä on mukava määrä kisoja myös Euroopan ulkopuolella, rallin MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin sanoo.

– Kysyntää oli paljon, mutta paikkoja vain rajoitetusti. Olemme tyytyväisiä kisojen vaihtelevuuteen. Luvassa on varmasti tarpeeksi urheilullista haastetta kuskeille.

Kauden toinen osakilpailu ajetaan helmikuussa Ruotsissa, minkä jälkeen rallikaravaani suuntaa maaliskuuksi Meksikoon kolmen vuoden paussin jälkeen. Huhtikuussa kisataan asvaltilla Kroatiassa, ja sen jälkeen vuorossa ovat sorakisat Portugalissa, Sardiniassa, Keniassa, Virossa ja Suomessa. Keski-Suomen vauhdikas sorakisa järjestetään 3.-6. elokuuta.

Syyskuun alkupuolella pisteistä ajetaan jälleen Kreikassa, jonka jälkeen syys-lokakuun vaihteessa kaasutellaan Chilessä, joka järjesti edellisen ja samalla toistaiseksi ainoan MM-rallinsa vuonna 2019.

Kauden päätteeksi ajetaan lokakuun lopussa uusi Keski-Euroopan ralli ja sen jälkeen rallivuosi päättyy marraskuussa Japanin osakilpailuun. Keski-Euroopan rallissa erikoiskokeet kulkevat kolmen maan alueella: Tshekissä, Itävallassa ja Saksassa.

Rallin MM-sarjan kalenteri kaudella 2023:

Monte Carlo (19.-22.1.)
Ruotsi (9.-12.2.)
Meksiko (16.-19.3.)
Kroatia (20.-23.4.)
Portugali (11.-14.5.)
Sardinia (1.-4.6.)
Kenia (22.6.-25.6.)
Viro (20.-23.7.)
Suomi (3.-6.8.)
Kreikka (7.9.-10.9.)
Chile (28.9.-1.10.)
Keski-Eurooppa (26.-29.10.)
Japani (16.-19.11.)

Katso alta kauden 2022 päättäneen Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat