Quantcast

Uniikki kisa tuo rallin MM-sarjaan kaksi uutta maata – ”Useiden sukupolvien unelma”

Rallin MM-sarjassa nähdään täysin uusi kilpailu Keski-Euroopassa kaudella 2023.
Keski-Euroopan MM-ralli
Keski-Euroopan MM-rallissa kisataan asvalttiteillä. Kuva: ADAC Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi vuoden kalenteri julkistettiin perjantaina. Samalla vahvistui, että uusi Keski-Euroopan osakilpailu on ensimmäistä kertaa MM-sarjan ohjelmassa lokakuussa.

Ralli on luonteeltaan täysin uniikki, sillä se kulkee kolmen maan alueella. Suunnitelmien mukaan kilpailu käynnistyy Tshekin pääkaupungista Prahasta. Tämän jälkeen erikoiskokeita ajetaan niin Tshekissä, Itävallassa kuin Saksassakin. Asvalttikilpailun on määrä päätyä Saksaan Passaun kaupunkiin, missä sijaitsee myös rallin huoltoalue koko kisan ajan.

Saksa on isännöinyt rallin MM-sarjan osakilpailua 17 kertaa, viimeksi vuonna 2019. Tshekissä ja Itävallassa ei ole puolestaan aiemmin ajettu MM-pisteistä.

Uutuuskisan konsepti on tuttu 3 Städte -rallista, eli suomeksi kolmen kaupungin rallista, jossa ajettiin tänä syksynä erikoiskokeita samoilla alueilla Tshekissä, Itävallassa ja Saksassa. Tshekin autoliitto, Itävallan moottoriurheiluliitto AMF ja Saksan autoliitto ADAC vastaavat yhdessä kisan järjestelyistä.

– Rallin MM-sarjan osakilpailun saaminen Tshekkiin on ollut useiden sukupolvien unelma. Nyt pystymme toteuttamaan sen yhteistyössä Saksan ja Itävallan kumppaniliittojemme kanssa, Tshekin autoliiton puheenjohtaja Jan Stovicek hehkuttaa.

– Ralli on yksi suosituimmista moottoriurheilulajeista maassamme, ja useat tshekit ovat intohimoisia MM-rallifaneja. Nyt he voivat seurata MM-rallia ensimmäistä kertaa kotimaassaan.

Itävallassa on Tshekin tavoin vahvat ralliperinteet, vaikkei maassa ole aiemmin järjestetty MM-rallia.

– Olemme suhteellisen pieni Euroopan maa, mutta olemme järjestäneet moottoriurheilun huippusarjojen, kuten formula ykkösten ja MotoGP:n, osakilpailuja jo useamman vuoden ajan, Itävallan moottoriurheiluliiton nokkamies Harald Hertz huomauttaa.

– Itävallan yleisömäärältään suurimmat tapahtumat ovat aina moottoriurheilutapahtumia. Kumppaneidemme avulla voimme taata, että myös MM-ralli houkuttelee ison yleisön.

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan 26.-29. lokakuuta.

Lue myös: Tulihan se sieltä! Rallin MM-sarjan kalenteri julki – kohuttu kisa jäi rannalle

Katso alta kauden 2022 päättäneen Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat