Ott Tänakin pomo kertoi näkemyksensä kohutapauksesta

Ott Tänakin toiminta Suomen MM-rallin keskeytyksensä jälkeen nostatti isoja otsikoita vielä tälläkin viikolla.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalainen Autohebdo-lehti väitti, ettei Tänak käynyt vaihtamassa kuulumisia tallipomo Richard Millenerin eikä sen paremmin M-Sport-tallin muun väen kanssa ennen kuin hän poistui Jyväskylästä kohti kotiaan.

Väitteestä puolet piti paikkansa. Tänak ei käynyt keskustelemassa tallipäällikön kanssa, mutta hän jutusteli hyväntuulisesti mekaanikkojen, insinöörien ja muun tiimiväen kanssa Paviljongin huoltoalueella. Kyseinen hetki välittyi myös kotikatsomoihin C Moren suoran lähetyksen kautta.

Lue myös: Ott Tänakista levisi väärää tietoa – virolaisen väitettiin tehneen tylysti tiimilleen

Millener ei ollut moksiskaan siitä, ettei häneltä jäi väliin keskustelu virolaistähden kanssa.

– Ei meillä olisi ollut sen kummempaa juteltavaa. Keskustelu ei olisi muuttanut tilannetta mitenkään, Millener teroitti hieman sen jälkeen, kun Tänak oli lähtenyt kotimatkalleen.

Tänakin kilpailu Keski-Suomessa päättyi jo kolmannelle erikoiskokeelle. Aluksi vaikutti siltä, että moottoriongelmat olisivat jälleen vesittäneet Tänakin ja M-Sport Fordin toiveet huipputuloksesta.

Edellisessä osakilpailussa Virossa Tänakin autoon oli jouduttu vaihtamaan moottori testipätkän jälkeen, minkä vuoksi tähtikuski sai kisaan viiden minuutin aikasakon. Moottorivika iski Tänakin Ford Pumaan myös testissä ennen Suomen MM-rallia.

Mutta Lankamaan pätkällä kyse ei ollut samanlaisesta ongelmasta.

– Tai siinä mielessä kyse oli moottoriviasta, että kun kivi meni öljypohjasta läpi, kaikki reiän yläpuolella olleet osat ja asiat menivät rikki, Millener muotoili.

– Mutkan sisällä oli iso kivi, joka rikkoi öljypohjan. Omasta kamerastamme näkyi, että kivi iskeytyi voimalla auton pohjaan.

Keskeytys tiesi sitä, että Tänakilla on enää vain erittäin pienet saumat tämän vuoden mestaruuteen.

– En tiedä, oliko tässä tapauksessa huonoa onnea vai huono ajolinja. Mielestäni tämä oli normaali rallitapahtuma. Joskus on vain paskaa tuuria, Millener totesi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan vajaan kuukauden kuluttua Kreikassa. Tänak on MM-pistetaulukossa neljäntenä 66 pisteen päässä Kalle Rovanperästä, joka virolaisen tavoin joutui keskeyttämään Suomessa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat