Ott Tänakista levisi väärää tietoa – virolaisen väitettiin tehneen tylysti tiimilleen

Ott Tänak poistui nopeasti Suomen MM-rallista, mutta ei sentään kohdellut epäkunnioittavasti talliaan.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak koki Keski-Suomessa valtavan pettymyksen, kun hänen Ford Puma Rally1 -autonsa hyytyi jo kolmannen erikoiskokeen varteen. Keskeytys oli todennäköisesti viimeinen kuolonisku Tänakin tämän vuoden mestaruustoiveille.

Ranskalainen Autohebdo-lehti uutisoi nettisivuillaan, ettei Tänak käynyt edes tervehtimässä M-Sport Fordin tiimiväkeä ennen kuin hän poistui Keski-Suomesta kohti Viroa.

Tiedot Tänakin tylystä käytöksestä levisivät myös Viron suurimpiin tiedotusvälineisiin – muun muassa Postimees-lehti ja Delfi-sivusto ovat julkaisseet aiheesta artikkelin.

Mutta ”tiedot” Tänakin kylmästä tempusta eivät pidä paikkaansa. Päästyään Lankamaan erikoiskokeen varrelta Jyväskylään, virolainen ei viihtynyt pitkään Paviljongin huoltoalueella, mutta hän ehti hyvin vaihtaa kuulumiset muun muassa mekaanikkojen ja insinöörien kanssa ennen kotimatkaansa.

Tästä hetkestä nimittäin lähetettiin suoraa televisiokuvaa C Moren lähetyksessä. Lopulta Tänak lähti kävelemään M-Sportin huoltopilttuusta ja huikkasi C Moren toimittaja Tomi Tuomiselle suomeksi, että edessä on ”kotimatka”.

Ott Tänak
Ott Tänak kävi moikkaamassa talliväkeä ennen kotimatkalle lähtöä. Kuvakaappaus C Moren lähetyksestä.

Se olisi ollut äärimmäisen tyly ratkaisu, jos Tänak olisi häipynyt Jyväskylästä sanomatta sanaakaan tiimiväelle. Osa brittitiimin jäsenistä oli ollut tien päällä useamman viikon: kuukausi sitten Tänak ajoi testikisan Virossa, minkä jälkeen urakka jatkui Viron MM-rallissa, testeissä Suomessa, Tampereen testirallissa ja lopulta Suomen MM-rallissa.

Tänak ei ollut unohtanut tiiminsä ponnistuksia, vaikka viime kisat olivatkin olleet virolaistähdelle tuskaisia.

Häneltä löytyi hetki tallille, vaikka kesäloma alkoikin pari päivää suunniteltua aiemmin.

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat