EK3-4: SM-rallissa huima trilleri – yllättäjä nousi huippuvedollaan kisan kärkeen

Lahden SM-ralli jatkui huipputasaisissa merkeissä lauantaiaamupäivänä.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK

Kun kauden viimeistä edellisestä SM-rallista on takana neljä erikoiskoetta, kärkinelikko mahtuu vain 4,4 sekunnin sisään.

Kilpailun kärjessä on hieman yllättäen Roope Korhonen, joka oli loistavassa iskussa Porvolan erikoiskokeella. Volkswagen Polo R5 -autolla kilpaileva Korhonen löi pätkällä toiseksi sijoittuneen Juha Salon 3,9 sekunnilla ja kolmosajan kellottaneen Teemu Asunmaan 6,1 sekunnilla.

Korhonen kiilasi pohja-ajallaan kokonaiskilpailun kärkeen. Salo on jäänyt laukaalaisesta 1,1 sekuntia, Asunmaa 4,3 sekuntia ja neljäntenä oleva Lauri Joona 4,4 sekuntia.

Ensimmäistä kauttaan SM1-luokassa ajava Korhonen on yltänyt tällä kaudella vain kertaalleen palkintokorokkeelle – hän oli kolmas edellisessä osakilpailussa Joensuussa. Porvolan pätkän pohja-aika oli hänelle puolestaan uran ensimmäinen erikoiskoevoitto SM-sarjan pääluokassa.

SM-sarjaa tasapistein Joonan kanssa johtava Jari Huttunen on pudonnut Lahden SM-rallin voittokamppailusta. Huttusen ero Korhoseen on 19,9 sekuntia neljän erikoiskokeen jälkeen.

Huttunen on kärsinyt siitä, että hän ajaa Lahden ympäristön erikoiskokeet ensimmäisenä SM-sarjan kuljettajana. Ennen SM-sarjan kuskeja pikataipaleilla menee historic-luokan kilpureita, joiden jälkiä Huttunen joutuu aurailemaan.

Lahden SM-rallissa ajetaan lauantaina vielä kuusi erikoiskoetta.