Kalle Rovanperä avasi IS:lle, mikä painaa eniten hänen seuraavassa sopimuksessaan

Kalle Rovanperä arvelee, että hänen tulevaisuutensa selviää lähiaikoina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestaruuden viime vuonna voittaneen Rovanperän sopimus Toyotan kanssa umpeutuu tämän vuoden lopussa. Rovanperän taustajoukot ovat jo käyneet keskusteluja Toyotan kanssa jatkosta, mutta samalla neuvotteluita on käyty myös Hyundain suuntaan.

Kuljettajamarkkinoilla riittänee vipinää syksyn aikana, sillä huippukuljettajista vain Hyundain Thierry Neuvillella on ensi vuodesta sopimus. Rovanperä on kenties merkittävin tekijä siinä, miten kuskiruletti lopulta pyörii.

Rovanperä kertoi Ilta-Sanomille, että hänen managerinsa Timo Jouhki on käynyt keskusteluita joka suuntaan – mikä on täysin luonnollista, kun kyse on hallitsevan maailmanmestarin jatkosta. Rovanperä arvioi, ettei hänen tarvitse odottaa pitkään ennen kuin hänen tulevat kuvionsa ovat selvillä.

Rovanperän uudesta sopimuksesta tulee varmuudella todella rahakas. Suomalaismestari avasi IS:lle sitä, kuinka paljon taloudelliset seikat ja toisaalta tallin kilpailukyky painavat hänellä vaakakupeissa.

- Pääasia on tietenkin talli ja auton suorituskyky. Niitä katsotaan ihan ensimmäisenä. Mennään suorituskyvyn kautta, koska se vaikuttaa kaikkeen, mitä pystyy itse tekemään. Totta kai sen jälkeen tulevat talousasiat. Työtähän se kuitenkin meillekin vaan on, Rovanperä sanoi IS:lle.

Kaikesta päätellen Rovanperälle sorvataan tässä vaiheessa vähintään kahden vuoden sopimusta – olipa työnantaja sitten Toyota tai Hyundai. Suomalaisässällä on ikää vasta 22 vuotta ja hänellä olisi vielä vaikka kuinka aikaa kahmia menestystä ralliautoilusta.

– Fiiliksen mukaan mennään. Totta kai ensi vuonna ja sitä seuraavana varmasti ajetaan – tai luultavasti ajetaan, eihän minulla ole vielä sopimustakaan… Sanotaan, että tässä vaiheessa menen sillä normikaavalla, jolla tähänkin asti olen mennyt, Rovanperä puntaroi rallitulevaisuuttaan pidemmällä aikavälillä.

Rovanperä johtaa tämän kauden MM-sarjaa 25 pisteen erolla tallitoveriinsa Elfyn Evansiin, kun ajamatta on neljä rallia. Seuraava osakilpailu ajetaan Kreikassa vajaan kuukauden kuluttua.

Linkki Ilta-Sanomien juttuun.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla kolme kuumaa nimeä – ”Heidän päätöksiään pitää ensin odotella”

Katso alta Suomen MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat