Teemu Suninen paransi huomattavasti vauhtiaan kisassa Ott Tänakia vastaan

Teemu Suninen ajoi nousujohteisen testikilpailun Etelä-Virossa lauantaina.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen oli ensimmäistä kertaa lähtöviivalla Rally1-luokituksen Hyundaillaan ja pääsi heti vertailemaan vauhtiaan M-Sport Fordin Ott Tänakiin Louna-Eesti-rallissa. Parivaljakko haki nopeassa sorakisassa säätöjä parin viikon kuluttua ajettavaan Viron MM-ralliin.

Tänak nakutti pohja-ajan kilpailun jokaisella erikoiskokeella. Se ei sinänsä ollut ihme, sillä Tänakilla on puolitoista vuotta kokemusta Rally1-hybridiautoista, kun taas Sunisella on takanaan vasta muutama testipäivä Hyundailla.

Sunisen vauhti parani huomattavasti päivän mittaan. Kun aamun lenkillä eroa Tänakiin oli noin 0,8 sekuntia kilometrillä, viimeisellä kolmen pätkän lenkillä ero supistui keskimäärin 0,3 sekuntiin per ajettu erikoiskoekilometri.

– Tämä oli todella hyvä valmistautuminen MM-rallia varten. Sain hyvän tuntuman autoon, ykköstilasta 38 sekuntia jäänyt Suninen kertoi paikallisen ralliradion mukaan.

Suninen saa ajaa vielä yhden testipäivän Hyundai i20 N Rally1 -autolla ennen Viron MM-rallia, jossa hän ohjastaa tehdastallin kolmosautoa Thierry Neuvillen ja Esapekka Lapin rinnalla.

– Virossa minun on vaikeaa vastata kärkikuskien vauhtiin, mutta se riittää, jos pääsen lähelle heitä, Suninen suunnitteli.

Tänak on yksi Viron sorakisan voittajasuosikeista, vaikkakaan M-Sportin Ford Puma Rally1 -auto ei ole ollut tällä kaudella MM-sarjan kilpailukykyisin kilpuri. Tällä kaudella yhden osakilpailun voittanut Tänak on MM-pistetaulukossa neljäntenä ennen kotikilpailuaan.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Tänak ei ainakaan ääneen vielä haaveillut kisavoitosta.

– Unelmoimme täydellisyydestä, mutta uskon, että olemme tehneet kaiken, minkä pystymme, Tänak sanoi.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta Tarton kaupungin ympäristössä.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista. Louna-Eesti-rallin tulokset ovat videon alapuolella.

Louna-Eesti-rallin tulokset EK9/9 jälkeen:

1. Ott Tänak     Ford 34.41,26
2. Teemu Suninen Hyundai +38,0
3. Robert Virves Ford  +2.32,6
4. Kaspar Kasari Skoda +4.55,7

Lue myös nämä

  • Uusimmat