Suomalaisella rallitoivolla loistava EM-debyytti Janni Hussin kanssa – parivaljakko käytti erikoista Kouvola-nuottia

Lauri Joona debytoi onnistuneesti rallin EM-sarjassa viime viikonloppuna. Janni Hussi toimi Ruotsissa Joonan kartanlukijana.
Janni Hussi ja Lauri Joona
Janni Hussi ja Lauri Joona. Kuva: Christian Flodin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona ylsi hienosti viidenneksi Värmlannin nopeilla sorateillä. Sastamalalaisen edessä oli vain kovia kansainvälisen tason kuljettajia: ruotsalainen Oliver Solberg, uusiseelantilainen Hayden Paddon, latvialainen Martins Sesks ja venäläinen Nikolai Grjazin.

Joona jäi voiton ottaneesta Solbergista puolitoista minuuttia, mutta kolmanneksi sijoittuneeseen Sesksiin jäi matkaa vain reilut 20 sekuntia.

– Hyvin meni, hieno oppikilpailu! Saatiin paljon kokemusta ja ajo muuttui kisan edetessä paljon rohkeammaksi, Joona tiivisti tiedotteessaan.

Hussi ei ollut aiemmin toiminut Joonan kartanlukijana kilpailussa, mutta he olivat harjoitelleet yhdessä nuotitusta muun muassa huhtikuisen Kroatian MM-rallin yhteydessä. Ruotsissa nuoteissa oli mukana ripaus huumoria, sillä parivaljakolla oli käytössä täysin uusi nuotti: Kouvola.

Hussi on kotoisin Kouvolasta, mutta ruotsalaisilla sorabaanoilla se tarkoitti mutkien betonisia leikkausesteitä.

– Nuotti tuli hienosti kartturilta, vaikka hänellä ei ole vielä paljoa kokemusta. Iso kiitos vielä kaikille, jotka tämän kisan mahdollistivat. Tämä on tässä vaiheessa tosi hyvä saavutus sijoituksellisesti ja ajollisesti. Hyvä kilpailu kaikin puolin ja tästä on hyvä lähteä seuraavia kohti, Joona suunnitteli.

Hussille kyseessä oli ensimmäinen iso kansainvälinen ralli. Hussi aloitti kartturiuransa vasta vuosi sitten, mutta hän on tehnyt määrätietoisesti töitä ottaakseen askelia eteenpäin nuotinlukijan tehtävässä.

Ruotsin EM-rallista Hussille ”jäi tosi hyvä fiilis”.

– Ei voi kuin olla tyytyväinen. Yhteistyö sujui mainiosti, ja kummankin ensimmäinen EM-ralli saatiin hienolla tuloksella maaliin. Totta kai omassa hommassa on vielä paljon kehitettävää, mutta taas tuli paljon hyvää oppia takataskuun. Lauri tykittää hienosti menemään ja oli kunnia saada istua vieressä, Hussi hehkutti.

Joona kilpailee seuraavaksi elokuun alussa Suomen MM-rallissa, jossa hänen viereensä palaa Tuukka Shemeikka. Hussin kartturoinnit jatkuvat elokuussa SM-sarjan puolella Heikki Kovalaisen kanssa.

Katso alta Ruotsin EM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat