Ott Tänak seuraa Esapekka Lapin esimerkkiä

Ott Tänak aikoo startata Virossa kansalliseen ralliin testimielessä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpailevien WRC-tallien testaamista on rajoitettu entisestään tänä vuonna. Jokaisella tiimillä on käytössään vain 21 testipäivää kauden aikana.

Sääntömuutoksen vuoksi jo ennen kauden alkua aavisteltiin, että tallit saattavat hyödyntää pienempiä ralleja testaamiseen. Osallistumalla kilpailuun tallin testipäivät eivät hupene.

Maanantaina selvisi, että Esapekka Lappi starttaa ensi viikolla ajettavaan Kuopion SM-ralliin Hyundain i20 N Rally1 -autolla. Kilpailussa on mukana myös Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta GR Yaris Rally1 -kilpurilla.

Nyt myös M-Sport Fordin kuljettaja Tänak seuraa Lapin ja Katsutan esimerkkiä. M-Sport vahvisti tiistaina Twitterin välityksellä, että Tänak osallistuu Ford Pumalla Otepään talviralliin ensi viikolla.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen WRC-talli aikoo osallistua pienempään kilpailuun ennen Ruotsin MM-rallia.

Tänakin ja kartanlukija Martin Järveojan nimet eivät ole vielä ilmestyneet viralliselle osallistujalistalle. Viron rallisarjaan kuuluvan Otepään osakilpailun ilmoittautuminen sulkeutuu tulevana perjantaina 27. tammikuuta.

Otepään talviralli on ohjelmassa ensi viikon lauantaina 4. helmikuuta. Samana päivänä ajetaan Kuopion SM-ralli. Ruotsin ralli järjestetään puolestaan seuraavalla viikolla 9.-12. helmikuuta.

Tänak sijoittui viidenneksi rallin MM-kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa, joka ajettiin viime viikonloppuna. Kyseessä oli Tänakin ensimmäinen kisa Ford Pumalla.

Lue myös: Esapekka Lappi valotti syitä, miksi mies osallistuu SM-ralliin

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat