Quantcast

Jari-Matti Latvala ilahtui walesilaissuojattinsa vauhdista – ”Itseluottamus on ollut alhaalla”

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evansin startti kaudelle 2023 oli kaksijakoinen.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans aloitti Monte Carlon MM-rallin vahvasti ja oli ainoa kuski, joka pystyi vastaamaan Sebastien Ogierin vauhtiin. Rengasrikko perjantaiaamun viimeisellä pätkällä pudotti kuitenkin Evansin liki minuutin päähän kärjestä.

– Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli meille positiivinen, sillä meillä oli hyvä vauhti ja olisimme ehkä voineet saavuttaa enemmänkin. Perjantain rengasrikko oli turhauttava, sillä se tiputti meidät podiumilta, mutta tällaista ralli on, Evans sanoi.

– Sen jälkeen neljäs sija oli ehkä parasta, mitä oli tarjolla. Ero palkintopallille oli vain liian suuri. Saimme kuitenkin hyvät pisteet kauden alkuun hyvällä suorituskyvyllä. Auto toimi koko viikonlopun hienosti. Tiimin hyvästä työstä saimme palkintona erinomaisen tuloksen, Evans jatkoi viitaten Ogierin ja Kalle Rovanperän kaksoisvoittoon.

Viime kauteen Evans lähti jopa suurimpana mestarisuosikkina, mutta vuodesta muodostui walesilaisen osalta erittäin vaisu. Vauhti oli kadoksissa, eikä tilille tullut yhtään osakilpailuvoittoa. Neljäs sija MM-tuloksissa oli pettymys kahden edellisvuoden hopeamitalistille.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli mielissään Evansin Monte Carlon suorituksesta.

– Oli kiva nähdä, että Elfyn oli hyvässä iskussa vaikean viime kauden jälkeen. Se oli hänen kannaltaan tärkeä juttu, sillä viime vuosi oli hänelle vaikea, Latvala totesi Rallit.fille.

– Elfynin itseluottamuskin oli viime vuonna varmasti alhaalla. Oli tärkeää, että hän pääsi heti kisan alusta vauhtiin. Rengasrikko oli harmillinen, mutta hän kiris sen jälkeen hyvin. Koko kautta ajatellen hänen suorituksensa oli positiivinen.

Evans matkusti suoraan Monte Carlosta Keski-Suomeen, jossa mies testaa tällä viikolla helmikuun 9.-12. päivä ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten Toyotan omalla testialueella.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat