Ott Tänak kertoi toisenlaisen version tallipomon tarinasta – ”Minulle ei tarjottu jatkoa”

M-Sport Ford joutuu tulemaan ensi kaudella toimeen ilman Ott Tänakia rallin MM-sarjassa.
Ott Tänak ja Richard Millener
Ott Tänak ja Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak palasi M-Sport Fordin kuljettajaksi täksi vuodeksi. Kuukausi sitten selvisi, että virolainen tekee jälleen täyskäännöksen ja tekee ensi vuonna paluun Hyundain Rally1-auton rattiin.

Käytännössä tämä ratkaisi sen, että M-Sportilla ei ole ensi vuonna huippuluokan kuljettajaa miehistössään.

– Kukaan ei haluaisi menettää Ottia. Hän on yksi parhaista, ellei jopa paras kuljettaja MM-sarjassa. Mutta meidän pitää olla aikuisia ja hyväksyä hänen päätöksensä mennä eteenpäin, M-Sportin tallipomo Richard Millener sanoi.

– Ott tietää, että hänellä on vielä mahdollisuudet mestaruuteen. Jos hänestä tuntuu siltä, että tämä on hänelle paras ratkaisu, me emme ole estämässä häntä.

Millenerin sanoista voisi vetää sen johtopäätöksen, että tallin tavoitteena oli päästä jatkosopimukseen tähtikuljettajan kanssa. Tänak puolestaan kertoi toisenlaisen version lähdöstään.

Tai kuten Tänak itse muotoili, kyse ei varsinaisesti ollut lähdöstä.

– Minulla oli vain yhden vuoden sopimus, eikä minulle tarjottu jatkoa. Minulla ei vain ollut sopimusta ensi vuodelle, Tänak kertoi Rallit.fille.

– Meillä oli keskusteluja, mutta jatkaminen ei oikeastaan ollut vaihtoehtona.

Ensi vuonna Tänak lähtee tavoittelemaan uransa toista maailmanmestaruutta Hyundain Rally1-ajokilla, jonka luotettavuutta talli on pyrkinyt parantamaan.

– Vaikuttaa siltä, että heillä on selkeä visio ja selvät tavoitteet. Eikä se ole pelkkää puhetta, sillä taustalla tehdään myös töitä. He tekevät kovasti töitä saavuttaakseen tavoitteensa, Tänak sanoi.

Tänakin vakuutti etenkin se, kuinka merkittäviä muutoksia tallin rakenteeseen on tehty sitten viime vuoden. Cyril Abiteboul aloitti tallipäällikkönä tämän vuoden alussa, ja Francois-Xavier Demaison otti teknisen johtajan tehtävät haltuunsa kesällä.

– Cyril oli neuvotteluissa hyvin selkeä visiostaan ja tavoitteistaan. Neuvottelut olivat siis hyvin suorasukaiset, Tänak kuvaili.

Tänak ajaa viimeisen kilpailunsa M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla ensi viikolla Japanissa.

Lue myös: Tallipomolla suuret suunnitelmat Ott Tänakin varalle

Lue myös: Thierry Neuville lausui mielipiteensä Ott Tänakin paluusta

Lue myös nämä