Rallin MM-sarjan entinen tähti otti ylivoimaisen voiton – todella raju ulosajo säikäytti

Kris Meeke otti ylivoimaisen voiton lauantaina päättyneessä Portugalin rallikilpailussa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Team Hyundai Portugal
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meeke oli läpi rallin täysin omaa luokkaansa ja paineli koko ajan muita päihin.

Loppuvaiheessa Meeke kärsi kuitenkin rengasrikon ja ero kaventui hetkeksi vain reiluun kahteen sekuntiin. Tämän jälkeen Meeke löysi kuitenkin jälleen hyvän vauhdin ja voitto irtosi lopulta 11,1 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneen Pierre-Louis Loubet´n nähden.

Meeke osallistui Rali Terras d’Aboboreiraan Hyundain Rally2-autolla. Hänen kartanlukijanaan toimi tällä kertaa Stuart Loudon.

Rallissa ajettiin yhteensä seitsemän erikoiskoetta ja kilometrejä kertyi reilut 100. Meeke ajoi pohjat peräti neljälle erikoiskokeelle.

Rallin MM-sarjan Rally2-luokasta tuttu Yohan Rossel sijoittui rallissa kolmanneksi ja ranskalainen jäi Meeken kärkivauhdista 24,3 sekuntia.

Nykyään Bulgarian lipun alla kilpaileva Nikolai Grjazin oli neljäs ja Josh McErlean viides.

Kilpailun ikävin tilanne sattui kuudennella erikoiskokeella, kun portugalilainen Ricardo Teodosion ajoi rajusti ulos. Hyundain Rally2-auto pyöri monta kertaa katon kautta ympäri.

Hyvä uutinen oli se, että autokunta oli hurjan näköisen ulosajon jälkeen kunnossa, mutta auto meni pahasti solmuun ja Teodosionin osalta ralli päättyi siihen.

Kris Meeken kausi jatkuu seuraavaksi Portugalin MM-rallissa toukokuun puolivälissä. Hän ajaa MM-rallissakin Hyundain Rally2-autolla.

Lue myös nämä