Tallipomolla suuret suunnitelmat Ott Tänakin varalle

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul luottaa, että tiimi voi saavuttaa suuria Ott Tänakin kanssa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak jätti Hyundain kauden 2022 jälkeen ja siirtyi M-Sport Fordille, jonka kuljettajana hän on kilpaillut tänä vuonna rallin MM-sarjassa.

Lokakuun alussa paljastui, että Tänak palaa ensi vuodeksi Hyundaille. Tallissa on tapahtunut suuria muutoksia Tänakin lähdön jälkeen, sillä Abiteboul tuli tallipomoksi tämän vuoden alussa, ja kesällä tekniseksi johtajaksi pestattiin Francois-Xavier Demaison.

Abiteboul toimi pitkään Renault-pomona formula ykkösten puolella. Hyundai on hänen ensimmäinen pestinsä ralliautoilun parissa.

– Olen aina inspiroitunut organisaatioista, jotka tekevät kaikkensa voittavan strategian ja tulosten eteen. Minulle tulee mieleen etenkin Red Bullin kaltainen organisaatio, Abiteboul viittaa WRC.comin julkaisemalla videolla talliin, joka on dominoinut viime vuodet F1-sarjassa.

Rallin MM-sarjassa Hyundai on jäänyt Toyotan varjoon viime vuosina. Hyundai voitti valmistajien maailmanmestaruuden vuosina 2019-2020, mutta sen jälkeen Toyota on puhdistanut palkintopöydän.

Hyundai ei ole koskaan saavuttanut kuljettajien maailmanmestaruutta. Abiteboul toivoo, että Tänakin avulla Hyundai voisi yltää vastaaviin suorituksiin kuin Red Bull F1-sarjassa.

– Jos Ott olisi formula ykkösissä, olisin melko varma, että hän ajaisi Red Bull Racing -tallissa. Se on sellainen inspiraatio, jota haluan jatkaa Hyundailla – olemme ikään kuin rakentaneet pienen Red Bull Racingin rallin MM-sarjaan ja Ott voi olla meidän Max (Verstappen), Abiteboul tuumii.

Verstappen on hallinnut F1-sarjaa viime vuodet. Hollantilainen on ottanut jo kolme mestaruutta peräjälkeen.

Tänak saavutti toistaiseksi ainoan kuljettajien maailmanmestaruutensa Toyotalla vuonna 2019. Viime kaudella hän sijoittui MM-sarjassa toiseksi.

Tänak ajaa viimeisen rallinsa Ford Puma Rally1 -autolla kauden päättävässä Japanin osakilpailussa 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä