Thierry Neuville lausui mielipiteensä Ott Tänakin paluusta

Thierry Neuville ja Ott Tänak ajavat jälleen tallikavereina yhden välivuoden jälkeen.
Thierry Neuville ja Ott Tänak
Thierry Neuville ja Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ja Tänak kilpailivat yhdessä Hyundailla rallin MM-sarjassa vuodet 2020-2022. Viime vuoden lopussa Tänak päätti vaihtaa maisemaa ja loikkasi M-Sport Fordille kesken sopimuskautensa.

Tänakille riitti kuitenkin yksi vuosi brittitiimissä. Tämän kauden jälkeen virolaistähti palaa jälleen Hyundain kuljettajaksi.

Neuville ja Tänak kuuluvat MM-sarjan kirkkaimpien tähtien joukkoon ja molempien tavoitteena on ajaa maailmanmestaruudesta kaudella 2024. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul onkin myöntänyt, että kahden ykköskorin kuljettajan johtaminen voi tuoda omat haasteensa.

Lue myös: Tyyntä ennen myrskyä? Ott Tänak ja Thierry Neuville istutetaan saman pöydän ääreen

Kuskien välillä oli jännitteitä viime vuonna, jolloin Hyundailla ei ollut varsinaista tallipäällikköä. Tänakille jäi hampaankoloon etenkin viime kauden Kreikan Akropolis-rallista, jossa hänen ei annettu taistella loppuun asti voitosta tallitoveri Neuvillea vastaan.

Neuville ei yllättynyt, että Hyundai päätti tarjota Tänakille sopimuksen ensi vuodelle.

– Kaikki taisivat tietää, ettei Ott halunnut jatkaa Fordilla, tai ehkä Ford ei halunnut jatkaa hänen kanssaan. En tiedä sen tarkemmin. Mutta me etsimme vahvoja kuljettajia, ja Ott on yksi markkinoiden vahvimmista kuljettajista, Neuville myönsi Dirtfishille.

– Hyundai teki oikean päätöksen varmistaakseen hänen tulonsa mahdollisimman nopeasti.

Nykyään Hyundailta löytyy selkeä johtaja. Formula ykkösistä tuttu Abiteboul aloitti tallipomona tämän vuoden alussa.

– Uskon, että tämä voidaan saada toimimaan. Nyt meillä on ainakin pomo, joten hänelle ei pitäisi olla mikään iso ongelma johtaa kuljettajia. Ja minä olen aina pitänyt korttini avoinna, Neuville sanoi.

– Kaikki saavat tietää säätöni ja rengasvalintani. Minulla ei ole koskaan ollut salaisuuksia rallissa, eikä tilanteeseen ole tulossa mitään muutosta.

Neuville ei näe mitään ongelmaa siinä, että Tänakista tulee jälleen hänen tallikaverinsa.

– Mutta toki me molemmat taistelemme maailmanmestaruudesta. Jännitteitä saattaa tulla paikoin, mutta sen vuoksi meillä on pomo ja muu johtajisto tekemässä hyviä päätöksiä.

Rallin MM-kauden päättävä osakilpailu ajetaan Japanissa ensi viikolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat