Suomalaislupauksella huimat tavoitteet rallin MM-sarjan sorasesongille – ”Vähempään en ole tyytyväinen”

Sami Pajari on aloittanut hyvin kautensa Toyotan uudella Rally2-autolla.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen kaasuttivat viime viikolla Kroatian MM-rallissa Rally2-autojen luokassa kolmanneksi. Vaikka Toyotan tuore menopeli on osoittanut kilpailukykynsä, on hommassa aina omat haasteensa, kun uudella rallitykillä haetaan säätöjä.

Kuinka paljon se vaikeuttaa, kun jokainen ralli on autolle tavallaan uusi kisa, johon pitää etsiä oikeat säädöt?

– Tavallaan tässä vaiheessa aika paljon. Monte Carlo oli ennen tätä ainoa asvalttikisa, jota olin tällä autolla ajanut. Täällä haettiin ihan erilaista siihen verrattuna ja se onnistui, Pajari summasi Rallit.fille.

– Tässä vaiheessa on vielä sitä, että kokeillaan tosi paljon asioita ja yritetään keksiä hyviä juttuja. Toisaalta nyt kun mennään seuraavaan samanlaiseen kisaan, niin ainakin on jo hyvä pohja olemassa.

Seuraavaksi Pajari kisaa parin viikon päästä Portugalin raastavassa sorarallissa. Ennen Kroatian viikonloppua testipäiviä soralla oli takana vain yksi, mutta tällä viikolla plakkariin tuli toinen päivä.

– Se on mukava kisa. Yhden päivän olen toistaiseksi soralla ajanut ja auto tuntui siellä hyvältä. Koetetaan samaa tahtia mennä, Pajari mietti.

MM-sarja jatkuu soralla aina lokakuun Keski-Euroopan ralliin saakka. Pajari pyrkii joka kisassa vähintään palkintopallille, eivätkä voitotkaan olisi pahitteeksi.

– Vähintään podiumeja pitäisi saada soralta. Vähempään en ole tyytyväinen.

Portugalin rallissa taso tulee olemaan entistä kovempi tai ainakin laajempi. Pelkästään suomalaisista Pajari saa vastaansa Teemu Sunisen, Lauri Joonan ja Roope Korhosen. Lähtöviivalla ovat lisäksi muun muassa Pierre-Louis Loubet, Kris Meeke, Gus Greensmith ja Oliver Solberg.

– Siellä on tosi kova taso. Varmaan jälkiviisaana Kroatiasta olisi pisteitä saanut helpommin, Pajari naureskeli.

– Kärjessä taistelee ehkä vähän useampi nimi. En silti usko, että siellä vauhdillisesti taso on sen kovempi. Kroatiassakin kärki meni ihan maksimivauhtia. En usko, että taso olisi ollut enää sen kovempi, vaikka Kroatiassa olisivat olleet Meeket sun muut.

Lue myös nämä