Emil Lindholmilta yllätysveto – kausi ei olekaan ohi

Emil Lindholmin rallikausi ei ole vielä päättynyt.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Vincent Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH

Lindholm vahvisti tiistai-iltana, että hän hyppää vielä tässä kuussa Hyundain i20 N Rally2 -auton puikkoihin. Suomalaistoivo ajaa kaksi kilpailua Ranskassa paikallisia tähtiä vastaan.

Lindholm vetää jo tulevana viikonloppuna Rallye Terre de Vaucluse -kilpailussa, joka kuuluu Ranskan sorarallisarjaan. Pari viikkoa tämän jälkeen Lindholm ja Reeta Hämäläinen ovat jälleen vauhdissa, mutta vaihteeksi asvaltilla. Suomalaispari starttaa tuolloin perinteikkääseen Rallye du Variin.

Tulevan viikonlopun kilpailussa Lindholm saa vastaansa muun muassa Jean-Baptiste Franceschin, joka on hallinnut tänä vuonna Ranskan sorarallisarjaa. Franceschi, 27, voitti rallin EM-sarjan junioriluokan mestaruuden vuonna 2021 ja jätti tuolloin taakseen toisen suomalaislupauksen, Sami Pajarin.

Lindholm, 27, saavutti viime vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruuden Toksport-tallin Skodalla. Lindholm jätti tallin kesken kuluvan kauden ja loikkasi Hyundain rattiin.

Tänä vuonna Lindholm ei saanut samanlaista menestystä MM-sarjan kakkosluokassa. Hän sijoittuu luokan loppupisteissä yhdeksänneksi.

Lindholm oli kiinni WRC2-voitossa puolitoista viikkoa sitten ajetussa Keski-Euroopan MM-rallissa, mutta hän joutui keskeyttämään päätöspäivänä tekniseen vikaan kärkipaikalta.

Lindholm kuuluu Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan.