MM-rallikuski toivoo näyttöjensä riittävän suureen unelmaan – ”Se on ollut tavoitteeni alusta asti”

Ranskalainen Adrien Fourmaux uskoo, että hyvä onnistuminen Japanin MM-rallista voisi tuoda hänelle paikan ensi kaudeksi Rally1-auton rattiin.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux ajoi komeasti WRC2-luokan voittoon Keski-Euroopan MM-rallissa. Suoritus oli hyvää jatkumoa ranskalaisen tämän kauden hyville suorituksille.

Fourmaux on voittanut tällä kaudella jo myös muun muassa Britannian rallisarjan mestaruuden ja hän uskoo, että nämä näytöt riittävät paluuseen pääluokkaan ensi kaudeksi.

– Ehdottomasti haluaisin ajaa Rally1-autoja ensi vuonna, Fourmaux sanoi Motorsportille.

– Se oli päätavoitteeni jo kauden alussa, että pääsen palamaan ensi vuodeksi Rally1:een. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta katsotaan nyt. Toivottavasti tämä (Keski-Euroopan voitto) auttaa siinä, Fourmaux jatkoi.

Fourmaux on ajanut tällä kaudella M-Sportin Ford Rally2-autolla. Viime kaudella hän ajoi tallin Rally1-autoa, mutta esitykset ailahtelivat liikaa ja edessä oli pudotus alempaan luokkaan. Fourmaux ei osaa vielä sanoa mitään konkreettista ensi kauden kuvioista.

– On paljon huhuja ja keskusteluja, mutta ei vielä mitään, hän sanoi.

– M-Sport on ollut kotini vuodesta 2020 lähtien. Joskus on uralla siinä pisteessä, että on hyvä hakea muutosta ja joskus taas on hyvä jäädä riippuen siitä, mitä olisi tarjolla ensi vuodelle, joten minulla ei ole vielä hajuakaan, Fourmaux pohti.

Seuraava erinomainen näyttöpaikka hänelle tulee eteen 16.-19. marraskuuta, kun Fourmaux pääsee ajamaan Japanin MM-rallin M-Sport Fordin Rally1-autolla.

– Tämä oli palkinto hyvästä kaudestani Britannian mestaruussarjassa ja hyvistä otteistani WRC2-luokassa. Odotan innolla, että pääsen nauttimaan rallista. Se on minulle uutta, eikä testejä tule etukäteen, joten siitä tulee haastavaa. Ei minulla ole odotuksia. En tiedä, missä olen suhteessa muihin, Fourmaux ennakoi.

Japanin ralli päättää rallin MM-sarjan kauden. Toyota on jo varmistanut merkkimestaruuden ja Kalle Rovanperä kruunattiin toista kertaa peräkkäin kuljettajien maailmanmestariksi Keski-Euroopassa.

Lue myös nämä