Ott Tänak jätti karut jäähyväiset tallilleen

Ott Tänak ajoi sunnuntaina viimeistä kertaa – ainakin toistaiseksi – M-Sport Fordin kilpurilla rallin MM-sarjassa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak ja brittitiimi M-Sport Ford lähtivät kovin tavoittein tähän vuoteen. Hyundain jättänyt Tänak tähtäsi kuljettajien mestaruuteen Ford Puma Rally1 -auton ratissa.

Tänakin ja M-Sport Fordin uusi liitto päättyi kuitenkin pettymykseen. Virolainen valitteli useaan otteeseen kauden aikana, ettei Puma toimi hänen hyppysissään. Useat tekniset ongelmat leimasivat myös Tänakin ja M-Sportin kautta.

Sunnuntaina kauden päättänyt Japanin osakilpailu oli kuin summaus Tänakin kaudesta. Viikonloppuun mahtui jälleen ongelma jos toinenkin, ja Tänak sivalsi työvälinettään useammankin kerran. Tänakin oli tyytyminen kilpailussa lopulta kuudenteen tilaan.

– Taidan turhautua todella helposti, kun en ole hyvässä vauhdissa. Tänä vuonna vauhtimme ei ole riittänyt oikeastaan mihinkään, enkä ole ollut tyytyväinen itseenikään, Tänak totesi kauden viimeisen erikoiskokeen päätteeksi.

Lue myös: Se on siinä! Toyotan WRC-talli huipensi loistokauden kolmoisvoittoon kotirallissa

Ensi vuodeksi Tänak palaa Hyundain Rally1-auton rattiin. M-Sportille hän jätti tietyllä tapaa tylyt jäähyväiset, sillä hän ei kiitellyt tallia millään tavalla viimeisessä julkisessa puheenvuorossaan.

– Tämä on ollut vaikea vuosi, mutta ainakin yritimme. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo seuraavaksi eteen, Tänak sanoi.

Kauden aikana kaksi osakilpailua voittanut Tänak sijoittui rallin MM-kauden loppupisteissä neljänneksi.

Toyota korjasi jättipotin vuoden viimeisestä rallista, kun Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä siivittivät japanilaismerkin kolmoisvoittoon. Toyota putsasi tänä vuonna palkintopöydän, sillä se pokkasi ykkös- ja kakkostilan kuljettajien ja kartanlukijoiden MM-sarjoista ja lisäksi talli voitti merkkimestaruuden ylivoimaisesti.

Rallin MM-kausi 2024 käynnistyy tammikuun loppupuolella ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Lue myös: Tässä ovat rallin MM-sarjan loppupisteet – Toyotan täysin omassa luokassaan

Lue myös nämä