Tässä ovat rallin MM-sarjan loppupisteet – Toyota täysin omassa luokassaan

Rallin MM-kausi pistettiin sunnuntaina pakettiin Toyotan riemujuhlien merkeissä.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota kruunasi huikean kautensa ottamalla komean kolmoisvoiton autonvalmistajan kotimaisemissa Japanissa. Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä takasivat tallille huipputuloksen.

Lue myös: Se on siinä! Toyotan WRC-talli huipensi loistokauden kolmoisvoittoon kotirallissa

Rovanperä oli varmistanut kuljettajien maailmanmestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Keski-Euroopassa. Japanissa varmistui puolestaan se, että Evans nappasi sarjasta kakkossijan ennen Hyundain Thierry Neuvillea, jolle tuli perjantaina keskeytys ulosajon vuoksi.

M-Sport Fordin Ott Tänakin oli tyytyminen neljänteen tilaan MM-sarjassa. Osittaisen kauden Toyotalla ajanut Sebastien Ogier sijoittui loppupisteissä viidenneksi.

Hyundain Esapekka Lapille jäi kaudesta käteen kuudes tila. Ulosajot leimasivat Lapin loppukautta, mutta Japanissa hän sai kohtuullisen tuloksen kauden päätteeksi ajettuaan neljänneksi.

Toyotan Takamoto Katsuta oli loistavassa vauhdissa kotikilpailussaan Japanissa, mutta perjantaina ulosajossa menetetyn ajan vuoksi japanilainen jäi viidenneksi asvalttikisassa. MM-sarjassa Katsuta oli puolestaan seitsemäs.

Toyotan valmistajien mestaruus oli saanut sinettinsä jo Chilessä lokakuun alussa. Toyotan voittomarginaali Hyundaihin oli lopulta huikeat 116 pistettä.

Rallin MM-kausi 2024 käynnistyy tammikuun loppupuolella ikonisella Monte Carlon osakilpailulla.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat