Hyundain WRC-tähdelle uusi pettymys – käänsi heti katseensa tulevaan

Hyundai-kuski Thierry Neuvillen Japanin MM-rallista muodostui heti perjantaina pettymys.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ajoi ulos tieltä perjantaina iltapäivällä toisen pätkän avausmutkassa. Edessä oli keskeytys ja hyvät sijoitukset jäivät haaveeksi. Belgialainen sai kuitenkin pientä lohtua, kun hän ajoi ykköseksi kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

– Ensimmäinen tunne on, että kiva kun kisa on ohi. Pystyin nauttimaan viikonlopusta loppujen lopuksi. Meillä olisi ollut vauhtia taistella kärjessä, Neuville sanoi.

– Olen erittäin pettynyt virheestä, jonka tein. Sellaista se on. Olen pahoillani tiimin puolesta virheestäni.

Neuville käänsi nopeasti katseensa tulevaan. Neuvillen tavoitteena oli taistella tänä vuonna mestaruudesta, mutta kauden päätteeksi käteen jäi MM-pronssi. Palkintokaapista löytyy jo entuudestaan viisi MM-hopeaa ja nyt kolme pronssia.

– Ensi vuonna haluan ajaa entistä paremman kauden. Tämäkin oli ihan hyvä, mutta meillä oli muutamia ongelmia, jotka söivät isoja pisteitä ja veivät meidät pois mestaruustaistelusta, Neuville sanoi.

– Loppukaudesta yritin ajaa vain voitoista. Joskus se onnistui ja joskus ei.

Neuville ajoi voittoihin Sardiniassa kesäkuussa sekä uudessa Keski-Euroopan rallissa lokakuussa. Podiumilla mies oli lisäksi Monte Carlossa, Ruotsissa, Meksikossa, Virossa ja Suomessa sekä Chilessä.

Tilille napsahti kuitenkin myös kolme keskeytystä, mikä söi eväät taistella mestaruudesta Toyotan Kalle Rovanperää vastaan.

Lue myös nämä