Ott Tänak ei tällä kertaa negaillut – ”Saimme nyt enemmän pisteitä kuin viidestä edellisestä yhteensä”

M-Sport Fordilla ajavan Ott Tänakin kausi on ollut hyvin vaikea.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaisen vaikeudet saivat jatkoa myös Kreikassa, mutta erinäisten vaiheiden jälkeen hän nousi kuitenkin lopulta neljänneksi.

Tänak oli raastavan sorakisan jälkeen jopa ihan tyytyväisen oloinen ja sen ymmärtää hyvin. Suomesta Tänak ei saanut pistettäkään leikin jäätyä kesken ja kotirallistaan Virosta pistepotti lihoi vain kuudella pisteellä.

– Tämä on ollut ihan hyvä tapahtuma. Saimme nyt enemmän pisteitä kuin edellisistä viidestä rallista yhteensä, joten tämä oli ihan hyvä tulos!, Tänak veisteli.

Tänak oli saavuttanut edellisistä viidestä rallista ennen Kreikkaa yhteensä 39 pistettä, joten virolaisen laskelmat eivät ihan olleet kohdillaan.

– En tiedä, en nyt niitä vielä laskenut, mutta siltä se ainakin tuntui. Pääasia, että pääsimme rallin loppuun saakka, Tänak naurahti.

Kreikan MM-rallin yllä leijui pitkään tummia pilviä. Ensin Kreikkaa kurittivat mittavat maastopalot ja sen jälkeen rankkasateet. Kisajärjestäjät onnistuivat kuitenkin viemään rallin läpi haastavista olosuhteista huolimatta.

– Nämä ovat olleet kaikkiaan todella haastavia aikoja kisajärjestäjille. On hienoa, että pääsimme silti tänne saakka kaiken sen jälkeen. Kuten nyt näimme, niin keli voi muuttua todella paljon ja se muuttaa sitten kaiken, Tänak kehui järjestäjiä.

Kreikan MM-ralli ei ole olosuhteiden puolesta mikään puistokävely, mutta virolainen on kuitenkin aina siitä pitänyt.

– Tämä on itseasiassa yksi suosikkiralleistani. Erikoiskokeet ovat siistejä. Reiteillä on hyvä flow, eikä tämä nyt ihan niin rankka ole, vaikka joskus keikuttaa. Täällä on myös pätkiä, jotka ovat aika leveitä, millä pääsee nauttimaan, Tänak totesi.

Kreikan MM-rallin voittoon ajoi Toyotan Kalle Rovanperä ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia. Rovanperällä on nyt teoreettinen mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus jo Chilessä. Se tosin vaatisi kaiken menemistä ihan nappiin.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanne täältä.

Katso Kreikan MM-rallin parhaat palat jutun alta.

Lue myös nämä