Toyotan isolta pomolta jäi MM-rallin saavutukset sivuosaan – hehkutti Jari-Matti Latvalan suoritusta ylisanoin

Jari-Matti Latvala ja Akio Toyoda
Jari-Matti Latvala sai onnittelut Toyotan isolta pomolta Akio Toyodalta maalissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tosin Latvala ei itse Kreikassa ollut mukana, sillä mies ajoi samaan aikaan Hokkaido-rallissa Japanissa. Latvala nappasi automerkin uudella GR Yaris Rally2 -autolla ylivoimaisen voiton ennen Norihiko Katsutaa ja Heikki Kovalaista.

– Ensinnäkin haluan aloittaa onnittelemassa Jari-Mattia ja Juhoa (kartanlukija Hänninen) Hokkaido-rallin voitosta. Olen kiitollinen, että he näyttivät meille maailman luokan ajamaista Japanissa. Hän ajoi innokkaiden fanien ympäröimänä, Toyoda kirjoittaa.

– Jari-Matti ja Juho auttoivat japanilaista rallia pääsemään maailman huipputasolle. Siitä olen hyvin kiitollinen.

WRC-tiimin kaksoisvoitto Kreikassa jäi Toyodalta vähemmälle huomiolle, sillä automerkin perustajan pojanpoika jakoi lisää kehuja suomalaiselle suosikilleen.

– Jari-Matti hymyili koko kisan ajan ratin takana. Toki hänellä oli varmasti huoliakin, koska hänen tallinsa taisteli samaan aikaan Kreikassa. Itse en ollut huolissani, koska näin itse Suomen rallissa, miten huippusitoutunut tallimme on, Toyoda sanailee.

– Jos jotain tapahtuu, juuri sen osa-alueen asiantuntija tekee päätöksensä. Tiesin, että Jari-Matti on kasannut sellaisen tallin ja olin luottavainen, ettei mitään ongelmia tule, vaikka hän ajoikin Hokkaido-rallissa. Niinhän tiimi sitten osoittikin taitonsa.

Onnittelunsa Toyoda lausui myös Kreikassa suvereeniin voittoon lopulta ajaneelle Kalle Rovanperälle.

– Kalle ja Jonne (kartanlukija) Halttunen, isot onnittelut voitosta vaikean Suomen rallin jälkeen. Elfynille ja Scottille (Martin) myös kiitokset kaksoisvoiton varmistamisesta. Teidän saavutuksenne poistivat jännityksen tallipomonne hartioilta. Iso kiitos kaikille kovasta työstä Kreikassa.

Rallin MM-sarja jatkuu Chilessä syys-lokakuun vaihteessa.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat