Kalle Rovanperä saa ottelupallon jo seuraavassa MM-rallissa – katso MM-sarjan pistetilanteet

Kalle Rovanperällä on vankka johto rallin MM-sarjassa, kun kolme osakilpailua on ajamatta.
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä (oik.) ja Jonne Halttunen (vas.) pääsivät juhlimaan Akropolis-rallin voittoa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kuittasi voiton sunnuntaina päättyneestä Kreikan MM-rallista ja kasvatti entisestään pistejohtoaan. Toyotan suomalaistähdellä on nyt MM-sarjassa 33 pisteen kaula tallitoveriinsa Elfyn Evansiin, joka sijoittui toiseksi Kreikan Akropolis-rallissa.

Lue myös: Ilmiömäinen Kalle Rovanperä! Suomalaistähti kruunasi voittonsa uskomattomalla suorituksella

Tämä tarkoittaa sitä, että Rovanperällä on teoreettinen mahdollisuus varmistaa mestaruuteensa jo seuraavassa osakilpailussa Chilessä. Käytännössä Rovanperän pitäisi ottaa kisasta täydet pisteet ja Evansin pitäisi jäädä nollille. Jos ero on Rovanperän hyväksi 60 pistettä tai enemmän Chilen MM-rallin päätteeksi, suomalainen kruunataan mestariksi.

Hyundain Thierry Neuville koki mestaruustaiston kannalta valtavan pettymyksen Kreikassa. Neuvillella oli pitkään hyvä tilanne kisassa, mutta belgialainen joutui lopulta keskeyttämään lauantaina kärkipaikalta hajotettuaan autonsa ripustukset tiellä olleeseen kuoppaan.

Neuville on jäänyt MM-taulukossa Rovanperästä jo 66 pistettä. Teoriassa belgialaisella on vielä mahdollisuudet uransa ensimmäiseen titteliin, mutta mestaruus vaatisi valtavaa ihmettä.

M-Sport Fordin Ott Tänak jatkaa MM-sarjassa neljäntenä toivottoman kaukana Rovanperästä. Tänak sijoittui neljänneksi Kreikassa.

Kreikassa viidenneksi ajanut Hyundain Esapekka Lappi pitää puolestaan hallussaan MM-sarjan kuudetta sijaa pisteen päässä Toyotan Sebastien Ogierista. Ranskalaiskonkari koki Kreikassa vastaavan kohtalon kuin Neuville eli keskeytti lauantaina kärkipaikalta. Kilpakumppaneiden ongelmat takasivat Rovanperälle voiton rajusta sorakisasta.

Chilen MM-ralli järjestetään syys-lokakuun taitteessa. Sen jälkeen pisteistä ajetaan vielä uudessa Keski-Euroopan rallissa sekä Japanissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä!

Katso alta kooste Kreikan MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat