Esapekka Lapilta suorat sanat: Ihan pelkkää kuraa

Esapekka Lapilla oli varsin ongelmallinen viikonloppu Kreikan MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rajun sorarallin aikana Lapin Hyundaista ehti hajota muun muassa jäähdytin, käsijarru, rengas ja vetoakseli. Mutta niin vain suomalainen pääsi kisan maaliin ilman keskeytystä.

Tulos jäi sen sijaan vaisuksi, sillä Lappi joutui tyytymään viidenteen tilaan yli kuusi minuuttia rallin voittaneesta Kalle Rovanperästä jääneenä.

– Totta kai tästä jäi huono maku, kun meillä oli paljon ongelmia. Osa saattoi olla myös itse aiheutettuja. Perjantain syylärivika tuli varmasti siitä rytkystä, mutta toisaalta se yllätti aika monet muutkin, Lappi sanoi.

Lauantaina Lapilta oli jäädä leikki kesken, mutta siirtymällä tehtyjen korjaustoimenpiteiden ansioista pieksämäkeläinen pystyi ajamaan päivän loppuun saakka.

– Eilinen oli ihan pelkkää kuraa, Lappi sanoi suoraan.

– Auto toimi vain yhdellä pätkällä, mutta muuten se ei toiminut. Eilisestä ei jäänyt mitään käteen. Tänään auto taas toimi, eikä tarvinnut korjata oikeastaan mitään.

Lapin suunnitelmana oli taistella kärkisijoista Akropolis-rallissa, mutta tällä kertaa esitys jäi vaisuksi lukuisten vastoinkäymisten vuoksi. MM-sarjassa Lappi jatkaa kuudennella sijalla.

– Tärkeintä oli se, että pystyimme korjaamaan kaikki viat tai ainakin pystyimme raahautumaan huoltoon asti. Jos emme olisi onnistuneet korjauksissa perjantaina tai lauantaina, emme olisi päässeet maaliin saakka. Se oli hyvä juttu, sillä muuten nämäkin pisteet olisivat jääneet saamatta, Lappi summaili.

Rallin MM-kausi jatkuu syys-lokakuun taitteessa, kun pisteistä ajetaan Chilessä. Edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran Chilessä järjestettiin rallin MM-sarjan osakilpailu vuonna 2019. Lappi sijoittui tuossa kisassa kuudenneksi Citroenilla.

– Siellä on paikka paikoin nopeaa tietä, mutta löytyy myös kimuranttia syheröä. Pito ei ollut mikään varsinaisen suuri. Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen ralli, Hyundain suomalaiskuski ennakoi.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Kreikan MM-rallin huipennuksesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat