MM-rallipomo murheissaan: ”Se oli todellinen katastrofi”

M-Sport Ford ja tallin ykköstähti Ott Tänak lähtivät kovin odotuksin Viron MM-ralliin, mutta kisasta ei jäänyt tiimille paljonkaan käteen.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kotiralli meni Tänakilta päin honkia jo ennen virallista starttia. Virolaiselle mätkäistiin viiden minuutin aikarangaistus kisaan, koska hänen Ford Pumaansa vaihdettiin moottori testierikoiskokeen jälkeen.

Ilman tuntuvaa rangaistusta, joka oli täysin sääntöjen mukainen, Tänak olisi hyvinkin voinut taistella kilpailun voitosta Toyotan Kalle Rovanperää vastaan. Tänak oli perjantaina koko porukan nopein kuljettaja, joten vauhtia virolaistähdellä oli riittävästi reservissä.

Lue myös: KSML: FIA:lta tuli melko paksu ehdotus WRC-tiimeille Virossa Ott Tänakin aikasakon jälkeen

Siinä missä Rovanperä sai kaasutella lopulta ylivoimaiseen voittoon, oli Tänakin tyytyminen vasta kahdeksanteen tilaan. Samalla Rovanperä karkasi MM-taistossa 66 pisteen päähän Tänakista.

Tarton kisaviikonlopusta ei jäänyt hyvä maku M-Sportin tallipäällikölle Richard Millenerille.

– Olemme tietenkin todella pettyneitä. Se oli todellinen katastrofi, kun jouduimme starttaamaan viikonloppuun viiden minuutin rangaistuksen rasittamana, Millener surkutteli.

Tallipomo yritti löytää positiivisia puoliakin viikonlopun annista.

– Niitä oli itse asiassa muutama: Ottin vauhti ja sitoutuminen perjantaina olivat jotain fantastista. Ja se oli uskomattoman vaikuttavaa, että hän nousi kymmenen parhaan joukkoon puolessatoista päivässä.

– Meidän pitää vielä tehdä tiettyjä muutoksia tulevaisuutta varten, mutta toivon, että osoittamamme vauhti voi auttaa meitä Suomen MM-rallissa ensi viikolla, Millener sanoi.

Millener jakoi kehuja virolaisille faneille, jotka jaksoivat kannustaa Tänakia ja kartanlukija Martin Järveojaa läpi viikonlopun, vaikkei virolaistähdillä ollut asiaa kärkisijoille. Myös kilpailun järjestelyt saivat brittipäälliköltä kiitettävän arvosanan.

– Tämä on loistava kilpailu ja se on oikeasti yksi sarjan suosikkikisoistani. Fanit ovat intohimoisia ja asiantuntevia, ja lisäksi erikoiskokeet ovat upeita. Kaikkien MM-rallien pitäisi ottaa tästä mallia. Toivon, että palaamme pian tänne takaisin, Millener viittasi siihen, ettei Virossa järjestetä rallin MM-sarjan osakilpailua ensi kaudella.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös: Joko Ott Tänak löi hanskat tiskiin, perui osallistumisensa testikisaan – ”Vauhtiero muihin on aika iso”

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat