KSML: FIA:lta tuli melko paksu ehdotus WRC-tiimeille Virossa Ott Tänakin aikasakon jälkeen

Kansainvälinen autoliitto esitti ennen Viron MM-rallia Toyotan ja Hyundain tiimeille melko rajun pyynnön.
Ott Tänak
Ott Tänakin kisa meni pilalle jo testipätkällä Virossa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan FIA:n rallijohtaja Andrew Wheatley pyysi kahta tehdastiimiä ottamaan kuskeilleen viiden minuutin aikarangaistukset, jotta kilpailusta olisi saatu tasainen isäntämaan tähtikuski Ott Tänakin kanssa.

Tänakin osalta kotirallia lässähti heti testipätkällä, kun Puma Rally1 -auton moottori sanoi sopimuksensa irti. Moottorinvaihto tiesi Tänakille viiden minuutin aikasakkoa, joten virolainen tipahti heti kärkitaistosta pois ennen ensimmäistäkään erikoiskoetta.

Monien tahojen mukaan viiden minuutin rangaistus ennen kisaa oli äärimmäisen raju, mutta tilanne meni kuitenkin kiistatta sääntökirjan mukaan. FIA:n ehdotus oli kuitenkin melkoinen. Wheatley oli pyrkinyt vetoamaan Toyotan kädenojennukseen Hyundaille huhtikuun Kroatian rallissa, kun Toyota ilmoitti vain kaksi autoa kilpailemaan MM-pisteistä, koska Hyundain Craig Breen oli menehtynyt rallin testeissä.

Keskisuomalaisen mukaan ainakin Toyotalla FIA:n ehdotus kuitenkin tyrmättiin heti.

Wheatley kertoi aiemmin viikonloppuna Motorsport.comille, että moottorisääntöön ollaan tekemässä muutoksia ensi kaudeksi.

– Aina kun tulee tällainen ongelmatilanne, niin meidän pitää tutkia asiaa ja yrittää ymmärtää, mitä voisimme tehdä. Säännöissä on kuitenkin selvästi, että rangaistus tulee, jos menee yli kahden moottorin kauden aikana. Uskon kuitenkin, että voisimme löytää paremman tavan ratkaista asia, Wheatley sanoi.

– Sadan prosentin varmuudella me tutkimme tämän ongelman, mutta se viiden minuutin rangaistus kyllä säilyy tulevaisuudessa, jos kahden moottorin sääntöä rikotaan. Olen tietenkin pahoillani Ottin ja koko tiimin puolesta. Jos moottori menee, kun kisa on käynnissä, se on eri juttu. Tässä tilanteessa homma tuntuu jotenkin väärältä.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa tapahtui.

Lue myös nämä

  • Uusimmat