Joko Ott Tänak löi hanskat tiskiin, perui osallistumisensa testikisaan – ”Vauhtiero muihin on aika iso”

M-Sport Fordin virolaistähti Ott Tänak ei osallistu ensi viikonloppuna ajettavaan HYAcenter-ralliin Tampereen seudulla.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak oli ilmoittautunut kisaan, mutta Viron MM-rallin jälkeen mies päätti vetäytyä kilpailusta. Miehen tilalle ralliin tulee kuitenkin M-Sportin ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet Puma Rally1 -autolla. Toyotan Rally1-autolla rallissa ajavat puolestaan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.

Virolaiskuljettaja kertoi kotikisansa jälkeen, ettei testirallista kenties ole mitään apua vajaan kahden viikon päästä ajettavaa Suomen MM-rallia varten. Tänak testaa Suomessa yhden päivän, mutta teskikisan mies päätti jättää ajamatta.

– En tiedä, onko meillä oikein mitään mahdollisuuksia kehittää autoa tässä ajassa. Jotain pientä säätöä voi toki tehdä, koska onhan Suomi erilainen kisa kuitenkin. Ei meillä mitään uutta ole kuitenkaan tarjolla, Tänak sanoi sunnuntaina.

– Olemme maksimitasolla tällä hetkellä, eikä tiimillä ole mitään uusia suunnitelmia. En usko, että voimme tehdä paljoa enempää. Testaamme yhden päivän ja haemme säätöjä, mutta ei meillä ole keinoja saada lisää suorituskyky.

Tänakin mukaan Fordin kilpurin suorituskyky ei tällä hetkellä riitä taistelussa täysiverisiä tehdastalleja vastaan. Miehen on vaikea uskoa, että hän voisi uusia viime kauden voittonsa Keski-Suomen sorateillä.

– Viime vuonna tilanne oli todella erilainen, kun ajoimme hybridiautoilla siellä ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna kaikki tietävät, mitä pitää tehdä. Tilanne ei ole siis yhtään sama. Katsotaan, jos tiimi voi tehdä jotain taikoja. Vauhtiero on tällä hetkellä aika iso muihin verrattuna. Hyundai ja Toyota ovat todella vahvoja, Tänak tunnusti.

Tänak sai kotikisassaan jo ennen rallin alkua viiden minuutin aikasakon, kun Puma Rally1 -autoon piti vaihtaa testipätkän jälkeen moottori. Ero MM-sarjan kärkimieheen Kalle Rovanperään on jo 66 pistettä. Mestaruuskamppailu vaikuttaa olevan enää teoreettinen.

– Eihän se koskaan ole ohi ennen kuin se on ohi. Rallissa voi aina tapahtua kaikenlaista, kuten näimme meidän osaltamme tässä kisassa. Tilanne voi muuttua lyhyessä ajassa, Tänak yritti valaa uskoa varsin allapäin.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat