Hyundain WRC-tallin pomolta isot kehut Teemu Suniselle – ”Odotamme innolla, mitä hän voi saavuttaa Suomessa”

Hyundain WRC-talli saavutti hyvän tuloksen viime viikonlopun Viron MM-rallista.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka Toyotan Kalle Rovanperä dominoi kilpailua, saalistivat Thierry Neuville ja Esapekka Lappi Hyundaille kaksi palkintosijaa. Edellisen Kenian MM-rallin pannukakun jälkeen kova suoritus nopeasta sorarallista lämmitti tallipomo Cyril Abiteboulin mieltä.

– Oli tärkeää saada ehjä viikonloppu Virosta ja siinä me onnistuimme. Olimme valmistautuneet kisaan huolellisesti ja sen myötä saimme hyvän tuloksen rallista, joka ei aina ole autollemme ollut vahvin mahdollinen, Abiteboul sanaili.

– Isot onnittelut Thierrylle ja Martijnille (Wydaeghe) sekä Esapekalle ja Jannelle (Ferm) hienoista tuloksista.

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula debytoivat Virossa Hyundain Rally1-auton ratissa. Suomalaiskaksikko teki juuri sitä työtä, mitä tiimin kolmosparilta vaaditaan. Tuloksena oli virheetön kisa ja viides tila.

– Teemu ja Mikko tekivät myös erinomaista työtä. Teemulla riitti paljon opittavaa hybridiauton kanssa, mutta hän ei tehnyt mitään virheitä. Odotamme innolla, mitä hän voi saavuttaa Suomessa, Abiteboul kehui.

Vaikka tulos oli paperilla erinomainen, vei Toyota jälleen valmistajien MM-pisteet nimiinsä.

– Ei pidä unohtaa, että Toyota oli dominoiva tänä viikonloppuna. Vaikka olemme kehittyneet viime aikoina, emme vielä päässeet heidän lähelleen. Tämä hyvä kisa tuo toivottavasti meille lisää inspiraatiota, jotta voimme kehittyä entistä paremmiksi tulevissa kisoissa, Abiteboul summasi.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat