Miten käy Esapekka Lapille? Hyundain tallipäällikkö vastaa kuumiin kysymyksiin

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundain WRC-talli on isojen päätösten äärellä.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundailla on ensi kaudesta sopimus Thierry Neuvillen kanssa, mutta muut kuskipaikat ovat vielä avoinna. Tänä vuonna Esapekka Lappi on ajanut täyden kauden paperilla Neuvillen tallikaverina, kun taas Dani Sordo ja Teemu Suninen ovat jakaneet kolmosautossa ajovastuuta kauden jälkimmäisellä puolikkaalla.

Kuskihuhuissa Hyundaihin on yhdistetty muun muassa M-Sport Fordin Ott Tänak ja Toyotan Sebastien Ogier. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on kertonut aiemmin, että tiimi on kiinnostunut kaikista potentiaalisista kuljettajista.

Lue myös: Sebastien Ogier teki asiansa harvinaisen selväksi – ”Ei ole mikään salaisuus”

Kuskien lisäksi Hyundailla on toinenkin merkittävä asia päätettävänä ennen kautta 2024: kilpaileeko talli kolmella autolla kuten tänäkin vuonna vai ottaako se neljännen auton käyttöönsä?

Rallit.fi tapasi Hyundai-pomo Abiteboulin Kreikan MM-rallin yhteydessä, ja samalla ranskalainen pääsi vastaamaan kuumiin kysymyksiin.

Haluaisitko Ott Tänakin ajavan tiimissänne ensi kaudella?

– Kunnioitan suuresti Otti Tänakia, mutta niin kunnioitan myös Kalle Rovanperää, Elfyn Evansia ja Sebastien Ogieria, johon meidätkin on liitetty huhuissa.

– Rallimaailma on todella pieni, joten on luonnollista, että kaikki puhuvat kaikkien kanssa tulevaisuudesta. Näemme hieman myöhemmin, mitä tuleman pitää.

Kenet haluaisit talliisi?

– En aio kertoa sitä. Tiedän vastauksen, mutta en sano sitä ääneen.

Milloin haluaisit lyödä kuljettajakokoonpanonne lukkoon?

– Tarkastelemme tällä hetkellä muutamia eri asioita. Mietimme parhaillaan sitä, tuommeko ensi vuonna mukaan neljännen auton. Se olisi mielestämme strategisesti hyvä asia sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

– Lyhyellä aikavälillä se antaisi enemmän mahdollisuuksia ja pidemmällä aikavälillä se antaisi mahdollisuuden kehittää nuoria kuljettajia. Tästä meidän pitää päättää tallin sisällä, ja päätös vaikuttaa myös kuljettajastrategiaan.

– Odottakaa vielä muutama viikko, ja sitten meillä on ehkä vastauksia annettavana.

Haluatko, että Esapekka Lappi jatkaa tallissa?

– Pidän siitä, millainen dynamiikka tallissamme on. Haluan löytää tavan, jolla voimme jatkaa EP:n kanssa ja käymme siitä keskusteluja. Mutta mistään ei ole vielä sovittu.

Lue myös: Esapekka Lapilla loistava tilanne – kaikki kortit omissa käsissä: ”Kyse ei ole vain siitä, mitä minulle tarjotaan”

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat