Janni Hussille uran ensimmäinen palkintosija MM-rallissa – ”Mä rakastuin tähän kisaan”

Janni Hussi on noussut raketin lailla rallimaailman huipulle.
Janni Hussi
Janni Hussi. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hussi saavutti Lauri Joonan kanssa uransa ensimmäisen palkintosijan rallin MM-sarjassa, kun suomalaiskaksikko ajoi WRC2-luokassa sunnuntaina päättyneessä Portugalin osakilpailussa kolmanneksi.

Joona on voittanut aiemmin kisoja WRC3-luokan puolella, mutta nyt tuli sastamalalaiselle uran avauspodium myös MM-sarjan kakkosluokassa. Hussille MM-ralli oli vasta uran kolmas, joten ei ihme, että 32-vuotias kartturi hymyili iloisesti kisan jälkeen.

– Ihan hitsin hyvä fiilis. Tiesin, että Lauri on kova kuski, mutta onhan se upeaa, että tämä tuli jo kolmannessa yhteisessä rallissa, Hussi hehkutti Rallit.fille.

Portugalin MM-ralli kuuluu WRC-kalenterin klassikkokisoihin. Ensivisiitti Pohjois-Portugalin sorateille oli Hussille enemmän kuin mieleen.

– Mä rakastuin tähän ralliin, aivan ihana kisa. Kaikki on sairaanhyvin järjestetty. Kaikki toimii ja sujuu, pätkät ovat mahtavia ja ihmiset ovat täysillä messissä. Ei voi kuin nauttia, Hussi sanoi.

– Porukkaa on tosi paljon ja kaikki ovat niin mukana katujen varsilla ja joka paikassa aivan haipeissa. Suomalaisen pitää olla aika hyvässä nousussa, että lähtee tuollaiseen rallatteluun mukaan.

Seuraavaksi Joonan ja Hussin kausi jatkuu Sardinian MM-rallissa kesäkuun alussa. Nyt kun palkintosijojen makuun on päästy, ei kaksikko enää tyydy vähempään.

– Komppaan Lauria. Se (palkintosija) on meille hyvä tavoite, Hussi kuittasi.

Lue myös nämä