Sebastien Ogier lähetti tunteikkaat terveiset suomalaislegendalle – ”Tämä merkitsee paljon”

Sebastien Ogier on nyt yksinään kaikkien aikojen menestynein kuljettaja Portugalin MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier jakoi seitsemän vuoden ajan voittoennätystä Markku Alenin kanssa, joka juhli urallaan viidesti ykköstilaa Portugalissa. Tänä viikonloppuna Ogier onnistui lopulta ottamaan kuudennen voittonsa ja jätti Alenin taakseen tilastossa.

– Lopulta tarina Markun kanssa on ohi. Mutta on väärin sanoa ”lopulta”, koska arvostan häntä valtavasti. Oli kunnia jakaa tämä ennätys yhdessä, Ogier sanoi.

Ogier oli saavuttanut viidennen Portugalin rallin voittonsa vuonna 2017 Fordilla. Siitä lähtien Ogierilta on kysytty joka vuosi, koska hän onnistuu ottamaan historiallisen kuudennen voittonsa.

– Tämä merkitsee paljon, koska hän on legenda. Olen kuullut tätä vertailua jo vuosia, ja on tietyllä tavalla mukava jättää tämä taakse, vaikka nautin ennätyksen jakamisesta hänen kanssaan.

Ogier lähetti samalla tunteikkaat terveiset suomalaislegendalle.

– Markku, oli kunnia jakaa ennätys kanssasi. Toivottavasti olet taas huippukunnossa, ja toivon, että näemme pian. Edellisestä kerrasta on kulunut pitkä aika. Kaikkea hyvää Portugalista!

Ogier saavutti Portugalissa myös toisen merkkipaalun. Toyotan ranskalaistähti on saavuttanut MM-sarjassa nyt 60 osakilpailuvoittoa.

– Se on toinen hieno numero. Ei huono vähän vanhemmalle miehelle, Ogier myhäili.

Viikonlopun kilpailussa Ogier teki lauantaina ratkaisevan eron Hyundai-kuljettaja Ott Tänakiin, kun virolainen kärsi rengasrikon. Ogier pystyi pitämään kiinni johdostaan ja kuittasi kauden toisen peräkkäisen ykköstilansa lopulta 7,9 sekunnin erolla.

Ranskalaiskuljettaja ei löytänyt moitittavaa omasta suorituksestaan.

– Puskin silloin, kun minun tarvitsi ja onnistuin pysymään sellaisissa asemissa, että voitto on mahdollinen. En ottanut ylimääräisiä riskejä silloin, kun auto ei tuntunut täydelliseltä tai olosuhteet olivat haastavat. Tämä oli todella vahva viikonloppu, joten voin olla erittäin tyytyväinen, Ogier summasi.

Ogier ajaa tänä vuonna vain osan kaudesta, mutta nyt hän osallistuu useampaan kilpailuun peräjälkeen. Seuraavan kerran hän on vauhdissa kolmen viikon kuluttua Sardinian MM-rallissa.

Lue myös: Näin Portugalin MM-rallissa jaettiin pisteitä – Sebastien Ogier latasi tylyä tekstiä

Lue myös nämä