Thierry Neuville otti torjuntavoiton Portugalin MM-rallissa – ”Olen ollut aina hyvä matikassa”

Rallin MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville otti torjuntavoiton Portugalin MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville sijoittui rallissa lopulta kolmanneksi, mutta sai lähes saman pistemäärän kuin edelle ehtineet kisan voittanut Toyotan Sebastien Ogier ja suurimman pistepotin ottanut tallikaveri Ott Tänak.

Tänak ei voittanut rallia, mutta sai silti suurimman pistepotin. Virolainen nappasi 26 pistettä ja Ogier pisteen vähemmän.

Neuville nappasi kuitenkin 24 pistettä eli vain pisteen vähemmän kuin rallin voittaja.

– Saimme ehdottomasti enemmän pisteitä kuin odotin. Meillä oli jälleen todella hyvä supersunnuntai, Neuville kertoi.

– Myös perjantaipäivä oli todella hyvä. Viikonloppu oli kokonaisuutena haastava, mutta tulos oli loistava, Neuville summasi.

Neuvillen tavoitteena oli tietysti napata mahdollisimman iso potti, mutta kesken kisan hän ei lähtenyt pisteitä ynnäilemään.

– Olen aina ollut hyvä matikassa, mutta en tiedä auttaako se minua. Homma täytyy kuitenkin tehdä aina autossa ja meidän piti olla johdonmukaisia ja luotettavia ja hyökätä silloin, kun siihen oli mahdollisuus. Se on kuitenkin aina helpommin sanottu kuin tehty, Neuville muistutti.

Neuville ei ole vielä koskaan urallaan voittanut maailmanmestaruutta, mutta tänä vuonna siihen on kenties parempi mahdollisuus kuin koskaan. Belgialainen on onnistunut nyt tällä kaudella jokaisella alustalla lumesta soraan ja kesän lopulla odottaa myös jo Suomen MM-ralli. Neuville ei ole vielä koskaan kunnolla Suomessa onnistunut, mutta nyt itseluottamuksen pitäisi olla kunnossa.

– Suomen ralliin on vielä pitkä matka, mutta nämä kisat ovat aina uuvuttavia ja vievät paljon energiaa. Juuri nyt en tunne itseäni kovin vahvaksi siis, mutta nyt meidän pitää vain ladata akut ja olla taas Sardiniassa valmiina ajamaan tärkeistä pisteistä, Neuville ennakoi.

Rallin MM-sarja jatkuu seuraavaksi touko- ja kesäkuun vaihteessa Sardiniassa. Suomessa kisataan elokuun alussa.

Lue myös nämä