Jari-Matti Latvalalta tiukka viesti rallin MM-sarjalle – ”Harmittaa älyttömästi”

Toyotan WRC-tallin kilpailu Portugalin MM-rallissa oli kaksijakoinen.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier toki juhli voittoa, mutta Kalle Rovanperän ja Takamoto Katsutan kisat päättyivät lauantaina keskeytyksiin. Elfyn Evans puolestaan kärsi moottoriviasta sunnuntaina, mikä tiputti walesilainen pois ”sprinttikisan” pisteiltä.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kritisoi jälleen voimakkaasti rallin MM-sarjan uutta pistejärjestelmää. Voitosta huolimatta Ogier sai viikonlopulta toiseksi korkeimmat pisteet kakkoseksi sijoittuneen Hyundain Ott Tänakin jälkeen.

– Jos olen sinun kanssasi ihan rehellinen, niin en ole tyytyväinen. Me olemme voittaneet tämän rallin, mutta Ogier ei saanut eniten pisteitä ja tällä tuloksella jäimme 11 pistettä valmistajien puolella taakse, Latvala paalutti.

– Tuntuu, että ei tuo voitto oikein kompensoi. On vaan parempi ajella sijoille 3-4, niin se on tällä hetkellä tärkeintä tässä järjestelmässä. Se minua harmittaa älyttömästi. Tavallaan voiton arvo on olematon.

Järjestelmä on tietenkin kaikille sama, joten sinänsä valitus on turhaa. Latvala myönsikin, että virheet pitää karsia kuskeilta pois. Uudella järjestelmällä hutikisoihin ei ole varaa valmistajien MM-sarjaa ajatellen.

– Ei siinä auta. Meidän pitää vain tsempata ja varmistettava, että kuskit pystyvät tekemään tasaisia suorituksia ja sitä kautta voimme pärjätä paremmin. Vaikka jäädään vähän jälkeen, niin yritetään hyökätä takaisin, Latvala summasi.

Rovanperä on ajanut tällä kaudella kolme MM-rallia ja keskeyttänyt kahdessa. Jatkossa fokus on käännettävä niin, että voiton lisäksi pitää ajatella myös tallia.

– Mikä on tärkeintä, niin virheitä ei saisi tehdä. Siinä mielessä kuskeille paine tulee isommaksi. Vaikka auto ei olisi suorituskyvyltään niin hyvä, mutta jos pystyy olemaan tasaisesti neljän joukossa, niin se riittää. Se tavallaan tuo painetta vähän kuskeille, Latvala mietti.

– En ole suorituskyvyn suhteen huolissani, mutta olennaista on saada kaikki menemään niin, ettei tule rengasrikkoja ja onnistuttaisiin kaikkien kuskien kanssa kilpailussa. Tällä järjestelmällä korostuu tosi paljon se, että myös tallin osuutta on mietittävä.

Tallipomo ei ole kuitenkaan huolissaan Rovanperän suhteen. Virheitä on nyt tullut, mutta kesällä nopeissa sorakisoissa kurssi on käännettävä.

– Kallen ei tarvitse miettiä henkilökohtaista pisteosuutta. Ei ole sitä riskiä. Kun ajaa sarjaa, niin pitää miettiä, että häviää tosi paljon, jos menettää kaikki pisteet. Nyt ei ole tavallaan sitä puolta. Voi laskea vähän kovemmalla riskillä, Latvala mietti.

– Kallella on ihan huippuvauhti. Eihän täälläkään kukaan pärjännyt, kun se lähti menemään. Nyt pitää vaan saada se pysymään paketti kasassa, ettei tulisi virheitä.

Lue myös nämä