Toyota-tähti kertasi kauden erikoisinta episodia ja teki tiukan linjauksen

Elfyn Evans ei onnistunut sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans ajautui jo perjantaina ongelmiin ja menetti mahdollisuutensa kamppailla rallin voitosta.

Lopulta Evans oli vasta kuudes ja samaan aikaan MM-sarjaa johtava Thierry Neuville kykeni ottamaan komean puolustusvoiton toisella sijallaan ja 24 MM-pisteen potillaan. Ennen Portugalia kaksikon erotti MM-taistelussa vain kuusi pistettä, mutta nyt ero venähti jo 24 pisteeseen.

– Kun asiat menevät vääränä päivänä pieleen, niin asiat saattavat kääntyä hyvin nopeasti, Evans kertasi.

Etenkin perjantaina Evansilla riitti ongelmia. Kenties koko kauden erikoisin episodi nähtiin, kun Evansin kartanlukija Scott Martin unohti nuottivihkonsa pöydälle ennen erikoiskokeelle lähtöä. Martin kaivoi lopulta nuotit kännykästään esille ja pätkät saatiin vietyä näin läpi.

– Siinä tilanteessa ei ehtinyt keskustelemaan oikein mitään. Kun huomasimme, ettei nuotteja löydy mistään, niin sitten piti mennä vain puhelimella ja katsoa miten siinä hommassa käy, Evans naurahti.

Evansin mukaan vastaavaa tilannetta ei juurikaan oltu etukäteen harjoiteltu.

– Scottilla on aina kopio nuoteista puhelimessa, joten siinä mielessä sellaiseen on kyllä varauduttu, mutta en usko, että sitä pystyy millään tavalla harjoittelemaan, kun joudut lukemaan nuotteja noin pieneltä näytöltä, Evans kertoi.

Evans kärsi samalla pätkällä myös rengasrikon. ”Kännykkänuotit” vaikuttivat suoritukseen, mutta eivät kuitenkaan dramaattisesti.

– Olin alussa aika hermostunut, että pystyin seuraamaan nuotteja, mutta itseasiassa se osoittautui paljon paremmaksi systeemiksi kuin olisin voinut kuvitellakaan. Tunsimme tietysti myös nämä pätkät erittäin hyvin, joten ei ollut mitään syytä, miksi emme olisi selvinneet siitä, Evans kertasi.

Evans toivoo kuitenkin, että Martin ottaa seuraavan kerran nuottivihkon mukaan.

– On se nyt kuitenkin parempi, sillä puhelimesta voi aina loppua akku, Evans naurahti.

Perjantaina sattunut kömmähdys on pahinta, mitä kartanlukija voi vain kuvitella. Evans korosti kuitenkin, ettei se aiheuttanut mitään säröjä kaksikon välille. Walesilainen ei heittänyt kartturiaan bussin alle.

– Ei siinä ollut mitään sen suurempaa ongelmaa. Tällaisia juttuja voi vain joskus sattua, ei siinä ollut mitään sen kummempaa, Evans painotti.

Lue myös nämä