Sebastien Ogier teki asiansa harvinaisen selväksi – ”Ei ole mikään salaisuus”

Sebastien Ogierin ralliura on jatkumassa myös kuluvan kauden jälkeen.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huhut käyvät yhä kuumina rallin MM-sarjan siirtomarkkinoilla. Yksi herkullisimmista spekulaatioista on ollut se, että Ogier saattaisi vaihtaa maisemaa kauden päätteeksi.

Ogierin nimi yhdistettiin Hyundain WRC-talliin Suomen MM-rallin alla. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on puolestaan kertonut aiemmin, että talli haluaisi pitää kahdeksankertaisen maailmanmestarin miehistössään myös tämän vuoden jälkeen.

Ogier on ajanut osittaisen kauden ohjelmalla tänä ja viime vuonna. Näillä näkymin sama kuvio jatkuu myös vuodenvaihteen jälkeen, sillä Ogier on viitannut kintaalla Hyundai-huhuille.

– Minulla ei ole mitään erityistä ilmoitettavaa. Ei ole mikään salaisuus, että olen tällä hetkellä tyytyväinen ohjelmaani.

– Sekään ei ole mikään salaisuus, että keskustelemme jatkamisesta samalla tavalla, Ogier alleviivasi Motorsport.comin mukaan.

Ogier olisi varmasti haluttu kuljettaja Hyundailla, joka saattaa ajattaa neljää autoa ensi vuonna. Mestaruuksia hamuavasta tallista löytyisi tilaa kokopäiväiselle tai osa-aikaiselle kuljettajalle.

Hyundai on pistänyt tänä vuonna johtoporrastaan uusiksi. Tallin tekniseksi johtajaksi pestattiin kesällä Francois-Xavier Demaison, joka on Ogierille entuudestaan tuttu Volkswagenin mestaruusvuosilta. Huhujen mukaan Demaison olisi voinut olla Ogierille syy loikata Toyotalta kilpailijatiimiin.

– Tässä lajissa ilmeisesti tarvitaan huhupuheita kesäksi. Uskoakseni tällä huhulla ei ollut kovin vankkaa pohjaa.

– Tunnen useita henkilöitä Hyundailta. Ehkä joitain keskusteluita aloitettiin, koska toiminhan itse itseni managerina. Voi siis käydä niin, että juttelen ihmisille, koska se ei maksa mitään, Ogier kertoi.

Ogier painotti sitä, että hän on tyytyväinen nykyiseen tilanteeseensa.

– Sen vuoksi minulla ei ole syytä muuttaa mitään, ranskalaiskonkari sanoi.

Ogier on voittanut tänä vuonna kolme MM-rallia ja majailee MM-pisteissä viidentenä, vaikka hän on ajanut vain kuusi osakilpailua. Ogier jättää väliin ensi viikolla ajettavan Chilen MM-rallin, mutta hän palannee Toyotan rattiin lokakuun lopussa Keski-Euroopan MM-rallissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat