Ott Tänak antoi palaa: ”Tämä on ihan kuin jossain lastentarhassa”

Hyundain Ott Tänak nappasi suurimman MM-pistepotin sunnuntaina päättyneestä Portugalin MM-rallista.
Ott Tänak
Ott Tänak nappasi eniten pisteitä Portugalin MM-rallista. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin voitti Toyotan Sebastien Ogier, joka sai viikonlopusta mukaansa 25 MM-pistettä.

Suurimman pistepotin otti kuitenkin Tänak, joka keräsi yhden pisteen enemmän. Virolainen sijoittui rallissa toiseksi, oli supersunnuntain ykkönen ja tämän päälle hän otti vielä Power Stagelta toiseksi suurimman potin toisella sijallaan.

– Tulos ei ollut ollenkaan huono. Oli tietysti ikävää, että sillä yhdellä pätkällä tuli rengasrikko, mutta muutoin tämä oli aika positiivinen viikonloppu, Tänak summasi.

– Perjantaina olimme eniten ongelmissa, mutta sen jälkeen aloin saada paremman tuntuman autoon ja löysin hyvän ajorytmin, kuten myös tälle Power Stagelle, Tänak jatkoi.

Tänakin kausi on ollut toistaiseksi hyvin vaisu, joten virolainen oli tietyllä tapaa Portugalissa jo tilanteessa, missä hänen oli pakko onnistua. Tänak ei kuitenkaan vielä ihan suorilta uskaltautunut ilmoittautumaan mestaruustaistoon mukaan.

– Katsotaan nyt. Tämä oli vähän sama juttu kuin Kroatiassa, sillä loppujen lopuksi kaikki saivat saman määrän pisteitä. On periaatteessa ihan sama, mitä teet. Tämä on ihan kuin jossain lastentarhassa, että kaikki näyttävät vain lopuksi peukkua, MM-sarjassa kolmanneksi noussut Tänak pamautti.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä!

Perjantaina Tänak ei ollut vielä parhaimmillaan, mutta lauantaina alkoi sitten tapahtua. Jos rengasrikkoa ei olisi tullut, olisi virolainen voinut taistella voitosta.

– Sanoisin niin, että jos tuosta nyt otettaisiin 13-15 sekuntia pois, niin varmasti olisimme olleet siellä, Tänak mietti.

Lauantain vauhdin paranemiseen ei virolaisen mukaan ollut mitään yksittäistä syytä.

– Kyse oli vain ehkä enemmänkin siitä, että lauantain pätkät olivat hieman erilaisia kuin perjantaina. Yön aikana opin ehkä ymmärtämään paremmin sen, mitä minun kannattaa tehdä.

MM-sarja jatkuu seuraavaksi kolmen viikon päästä Sardiniassa.

– Toivon mukaan olemme siihen paremmin valmistautuneita ja pystymme säätämään vielä paremmin joitakin juttuja. Mutta yleisesti ottaen se on ralli, mistä olen aina nauttinut. Auton suhteen emme ole vielä siellä, missä pystyisimme olemaan, mutta toisaalta emme ole enää kovin kaukanakaan siitä, Tänak ennakoi.

Lue myös nämä