Näin Portugalin MM-rallissa jaettiin pisteitä – Sebastien Ogier latasi tylyä tekstiä

Sebastien Ogier voitti Portugalin MM-rallin, mutta hän ei saanut kisasta suurinta pistepottia.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nykyään MM-rallissa jaetaan kolmet erilliset pisteet. Isoin potti on tarjolla lauantai-illan päätteeksi, jolloin kymmenelle parhaalle jaetaan ehdollisia pisteitä.

Sunnuntaina puolestaan kisataan päiväkohtaisista pisteistä ja lisäksi Power Stage -erikoiskokeelta on tarjolla lisäpisteitä entiseen tapaan.

Ogier nappasi lauantai-iltana 18 pistettä. Sunnuntain tuloksissa Ogier oli kuitenkin vasta kolmas ja Power Stagella hän jäi neljänneksi. Näin Ogierin kokonaispotiksi muodostui 25 pistettä (18+5+2).

Kilpailussa toiseksi sijoittunut Ott Tänak oli puolestaan sunnuntain ykkönen ja toinen Power Stagella. Näin Tänak kuittasi sorakisasta yhden pisteen Ogieria enemmän eli yhteensä 26 (15+7+4).

Kolmanneksi Portugalissa ajanut Thierry Neuville sai lähes saman verran pisteitä kuin kärkikaksikko. Belgialaisen tilille rävähti 24 pistettä viikonlopun päätteeksi (13+6+5).

Muille kuljettajille jäi vähemmän pisteitä jaettavaksi. M-Sport Fordin Adrien Fourmaux’n saldo oli 12 pistettä, Hyundain Dani Sordon 11 pistettä ja Toyotan Elfyn Evansin kuusi pistettä. Lauantaina keskeyttäneen Kalle Rovanperän oli tyytyminen viiteen pisteeseen.

Jo toisen kerran tällä kaudella varsinaisen kilpailun voittaja sai vähemmän pisteitä kuin toiseksi sijoittunut kuljettaja. Pistesysteemi on saanut osakseen kovaa kritiikkiä alkukauden aikana, ja Ogier ilmaisi jälleen Portugalin MM-rallin jälkeen mielipiteensä suoraan.

– Olen tyytyväinen, että toin tallille jotain pisteitä, koska valitettavasti menetimme tänä viikonloppuna asemiamme, vaikka voitimme. Tämä on jälleen yksi todiste tästä typerästä pistesysteemistä. Viidestä kilpailusta neljässä on ollut väärät tulokset, Ogier latasi.

Hyundai-kuljettaja Neuville vankisti puolestaan asemiaan MM-sarjan keulapaikalla. Hänellä on nyt 24 pisteen etumatka Elfyn Evansiin, kun kaudesta on takana viisi osakilpailua.

Valmistajien MM-sarjan puolella Hyundai haki Portugalista 11 pistettä enemmän kuin Toyota ja nousi taulukon kärkeen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä!

Lue myös nämä