Toyotan WRC-tallin jättihankkeesta tihkui uutta tietoa

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyota Gazoo Racing suunnittelee parhaillaan uutta teknologiakeskusta Jyväskylän seudulle.
Toyota kehityskeskus
Toyota on julkaissut havainnekuvan, miltä sen kehityskeskus voisi näyttää. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota kertoi ensimmäisen kerran suunnitelmistaan Suomen MM-rallin yhteydessä ja samalla julkistettiin hankkeen aiesopimus. Tilaisuudessa ei kuitenkaan kerrottu tarkkaan esimerkiksi sitä, minne keskus aiotaan laittaa pystyyn.

Nyt Toyotan suunnitelmista on tihkunut uutta tietoa. Teknologiakeskusta suunnitellaan Jyväskylän ja Laukaan rajalle Majajärven ympäristöön. Majajärven kupeessa sijaitsee Laukaaseen kuuluva Leppäveden kylä.

Teknologiakeskuksesta on tarkoitus rakentaa ”ekologinen, luontoa kunnioittava ja turvallinen alue, joka sulautuu yhteen ympäristön muun toiminnan kanssa”. Toyota voi hyödyntää keskusta muun muassa ralliautojensa kehitystyöhön ja lisäksi siellä voidaan testata myös japanilaisvalmistajan siviiliautoja.

Teknologiakeskus on valtava investointi Toyotalle ja sillä on myös iso työllistävä vaikutus alueelle. Sen odotetaan työllistävän yli 200 henkilöä.

Uuden teknologiakeskuksen vieressä sijaitsee Laukaan kunnan Sorajyvän yritysalue.

– Toyotan huippumoderni teknologiakeskus voi tuoda alueemme yrittäjille uusia, ennen näkemättömiä mahdollisuuksia. Ja Sorajyvän yritysalueelta löytyy jo valmiiksi esirakennettua tonttimaata hyvällä sijainnilla kaupungin, Leppäveden taajaman ja nelostien läheisyydestä, Laukaan kunnanjohtaja Linda Leinonen kertoo tiedotteessa.

Toyota esittelee lokakuussa suunnitelmiaan alueen kiinteistönomistajille, yrityksille ja muille keskeisille sidosryhmille suunnatussa kutsutilaisuudessa.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat